Keresés méret szerint

Kisteherautó gumiabroncsok vásárlása (c típus)

A "C típusú" gumiabroncsok 3,5 tonna alatti tömegű haszongépjárművekhez készültek. Robusztusabb gumiabroncsokról van szó, amelyek elviselik a nehéz terheket. Magasabb kilométerfutást kínálnak, mint a hagyományos gumiabroncsok.

Miért van bizonyos gumiabroncsokon 2 terhelési index, például: 215/65 R16C 109/107R?

Bizonyos haszongépjárművek esetén a hátsó tengelyre 4 gumiabroncs van felszerelve. Ebben az esetben az első index jelzi a maximális terhelést szimpla felszerelés esetén, és a második index jelzi a maximális terhelést iker felszerelés esetén.

Milyen nyári kisteherautó gumiabroncsokat választhat a haszongépjárművéhez?

 • Continental ContiVanContact 100
 • Bridgestone Duravis R660
 • Pirelli Carrier
 • Michelin Agilis 51
 • Goodyear Efficientgrip Cargo
 • Hankook Vantra LT RA18
 • Yokohama BluEarth-Van RY55
 • GT-Radial Maxmiler EX
 • Landsail LSV88
 • Maxxis Vansmart MCV3+

Milyen téli kisteherautó gumiabroncsokat választhat a haszongépjárművéhez?

 • Hankook Winter RW06
 • Pirelli Carrier Winter
 • Bridgestone Blizzak W810
 • Goodyear Cargo Ultra Grip 2
 • Michelin Agilis 51 Snow-ICE
 • Nokian WR C3
 • GT-Radial Maxmiler WT2
 • Cooper Weathermaster VAN
 • Laufenn I-Fit Van LY-31
 • Mastersteel Winter VAN +
 • Nexen Winguard WT1
 • Delinte WD2

Melyik 4 évszakos kisteherautó gumiabroncsot választhatja a haszongépjárművéhez?

 • Goodyear Cargo Vector 2
 • Hankook Radial RA10
 • Continental VancoFourSeason
 • General Tire Eurovan A/S 365
 • Nokian Weatherproof C
 • Apollo Altrust All Season
 • Westlake SW613
 • Nankang AW-8 All Season VAN

A legkeresettebb méretek:

Amikor eljön az idő a jármű gumiabroncsainak cseréjére, mindenki azt kérdezi: hogyan válasszunk helyesen? Természetesen, lehet választani bármilyen gumiabroncsot, amíg a méretek megfelelőek. Azonban, fontos figyelembe venni olyan releváns kritériumokat, mint a vezetési szokásaid, hogy biztosítsd a biztonságos vezetést egy új kisteherautó gumiabronccsal. Fedezd fel ebben az útmutatóban mindent, amit tudnod kell a kisteherautók gumiabroncsairól.

Mikor kell cserélni a kisteherautó kerekeit?

A legtöbb esetben, akkor döntünk a kisteherautó gumiabroncsainak cseréje mellett, amikor azok annyira elhasználódtak, hogy a jármű használhatatlanná válik. A gumiabroncsok állapota közvetlen hatással van a jármű teljesítményére. Ha a kerekeid rossz állapotban vannak, például nehéz lesz hatékonyan fékezni. Így, a váratlan meghibásodásokon, mint a defekt, kívül az elhasználódás elegendő ok a cserére. Ezért alapvető fontosságú rendszeresen ellenőrizni a jármű kerekeinek kopását.

Ahhoz, hogy tudjuk, a gumiabroncsaid elhasználódtak-e vagy sem, meg kell vizsgálni a kopásjelzőket, amelyek a futófelület közepén találhatók. Amikor a gumi eléri a kopásjelző szintjét, ez azt jelenti, hogy a gumiabroncsokat azonnal cserélni kell. Vegye figyelembe, hogy amint a kisteherautó gumiabroncsainak mintázata 1,6 mm-nél kisebb, azokat illegálisnak tekintik. Ez a szabály minden európai országban érvényes.

De nem csak a gumi kopásáról van szó. A gumiabroncsot akkor is cserélni kell, ha repedéseket mutat a végén vagy az oldalfalán. Egy elhasználódott kerék könnyen észrevehető. Csak egy kis figyelemre van szükség.

Mik a kritériumok a legjobb kisteherautó gumiabroncsok kiválasztásához?

Mielőtt új gumiabroncsokat vásárolnál, először ismerned kell a jármű tervezője által ajánlott méreteket. Ha nem ismered őket, hivatkozz a jármű használati útmutatójára. Ha nincs hozzáférésed az útmutatóhoz, ellenőrizheted a jármű kerekeinek méreteit a vezető oldali ajtó keretében. De ez nem elegendő a járműd számára legjobb felszerelés kiválasztásához. Íme néhány alapvető kritérium, amit figyelembe kell venned.

Melyik évszakra szeretnéd megvásárolni a gumiabroncsaidat?

Valaha is elgondolkodtál azon, hogy miért léteznek téli, nyári vagy négyévszakos gumi? Tudnod kell, hogy az időjárási körülmények meghatározó tényezők egy jármű gumiabroncsainak kiválasztásakor. A hő, a hó vagy az eső különböző hatásokkal bír a kerekeiden és a vezetési kényelmeden is.

Ha egész évben vezeted a kisteherautódat, válassz Minden Időjárási Körülmények közötti felszerelést. A téli és nyári gumiabroncsok közötti jó kompromisszumként ismert minden időjárási körülmények közötti gumiabroncs úgy van kialakítva, hogy jó tapadást biztosítson nedves, havas vagy jeges talajon. Tehát egész évben használható.

Ez a futófelület időt és pénzt takarít meg. Valóban, minden időjárási körülmények közötti gumiabroncsokkal nincs szükség arra, hogy a szerelőhöz menjen a gumiabroncsok cseréjéhez egy új évszak közeledtével, ami kevesebb kiadást jelent.

Mivel egész évben használhatók, a négyévszakos gumi nem praktikusabbak télen, mint nyáron. Teljesítményük tehát átlagos, függetlenül az évszaktól. Ezért ajánlott téli gumiabroncsokat választani, ha a kisteherautódat gyakran használod hóesés idején. Ideálisan alkalmasak jeges vagy havas úton való közlekedésre, a téli gumiabroncsok szélesebb és mélyebb barázdákkal rendelkeznek, amelyek elősegítik a víz vagy a hó azonnali elvezetését. Télen ezek a gumiabroncsok jobb teljesítményt nyújtanak, mint a négyévszakos gumi. Ez az elv a nyári gumiabroncsokra is érvényes a meleg évszakokban.

Vedd figyelembe a vezetési szokásaidat

Mint autóvezető, valószínűleg vannak vezetési szokásaid. Ha azok, akik hosszú utakat tesznek meg, hajlamosabbak nagy sebességgel vezetni, ez nem igaz azokra, akik gyakran városban vezetnek. Az első esetben a legjobb, ha kerekeket választasz, amelyek garantálják a biztonságod még akkor is, ha gyorsan vezetsz. Városban viszont olyan gumiabroncsokat kell választani, amelyek rendelkeznek egy elég kemény gumival és képesek vészhelyzeti fékezésre, még egy nedves városi utcán is. A városi kerekeknek alkalmazkodniuk kell a városi vezetés ritmusához anélkül, hogy gyorsan elhasználódnának. Ezeket az elemeket figyelembe kell venned, amikor tanácsot kérsz az eladótól.

A jármű súlya: alapvető tényező a jó felszerelés kiválasztásához

Ez a kritérium nagyon fontos a szállító kisteherautó vezetői számára. Itt figyelembe kell venni a gumiabroncsod terhelési indexét. Ez az adat jelzi a maximális terhelést, amit a kerekeid elbírnak.

Ha olyan könnyű haszongépjárművel rendelkezel, mint a Ford Transit Connect, amelynek a teljes megengedett tömege (PTAC) 2501 kg, választhatsz gumiabroncsokat, amelyeknek a terhelési indexe 100.

Nagyobb furgonok esetében olyan kerekeket kell választani, amelyeknek magasabb a terhelési indexe.

Gumiabroncs vásárlása online: milyen előnyökkel jár?

A gumiabroncsok online vásárlása több előnnyel is jár. Az első pénzügyi jellegű. A gumiabroncsok online vásárlása lehetővé teszi, hogy általában alacsonyabb áron juss hozzájuk, mint amit a fizikai üzletek kínálnak. Ráadásul az online vásárlással nem kell elmozdulnod, hogy eljuss egy értékesítési pontra. Bárhonnan és néhány kattintással megrendelheted a C típusú gumiabroncsaidat a Maxigumi.hu-on és házhoz szállíttathatod.

Az online vásárlás egy másik nagy előnye a termékek nagy választéka, amelyek elérhetőek. A Maxigumi.hu-nál több mint 200 gumiabroncs márkát kínálunk, a legprestízsesebbektől, mint a Hankook, a kevésbé ismertekig. Egy ilyen nagy katalógust nem tud kínálni egy fizikai üzlet vagy egy garázs.

Továbbá, ha az online értékesítési üzletben vásárolod meg a gumiabroncsaidat, megtekintheted a vásárlói véleményeket, amelyek minden termékhez tartoznak, hogy jobban irányítsd a választásodat.

Hol szereltessük fel a kisteherautó gumiabroncsait?

A C típusú gumiabroncsaid szakszerű felszereléséhez fordulj egy szakosodott garázshoz. A szakemberek minden lépést szakértő módon kezelnek a gumiabroncsaid cseréjében.

Ha nem tudsz eljutni egy javítóközpontba, hívhatod a szerelőket a házadhoz. A járművezetők mindennapjainak megkönnyítése érdekében néhány garázs házhoz menő szerelési szolgáltatást kínál. Mindkét esetben átlagosan 15-30 eurót kell fizetned kerekenként.

Ha nehézségeid vannak a szakosodott garázs megtalálásában, javasoljuk, hogy konzultálj a vásárlási üzleted partnereivel. Ha online vásárolsz, az értékesítési oldal kapcsolatba léphet egyik partnerével a gyors és kedvező árú cseréért. Ezt kínálja a Maxigumi.hu.

Amikor gumiabroncsokat vásárolsz a boltunkban, lehetőséged van arra, hogy azokat egyik partnergarázsunkban szállíttasd ki. Egy szakember (állandó vagy mobil) fel fog venni veled a kapcsolatot a rendelés érkezésekor, hogy megbeszélj egy időpontot. Minőségi és gyors szolgáltatást fogsz kapni.

Karbantartási tanácsok a gumiabroncsaid megőrzéséhez

Ahhoz, hogy megőrizd az új kisteherautó gumiabroncsaidat és optimalizáld az élettartamukat, fontos a rendszeres karbantartás.

Először is, gyakran ellenőrizd a légnyomást. Minden alul- vagy túlfújt gumiabroncs balesetet okozhat. Ez is egy tényező, amely csökkenti a futófelületek élettartamát.

A belső gumi felfújásakor javasoljuk, hogy használj nitrogént a sűrített levegő helyett. Ez a gáz jobban ellenáll a gumiabroncsok felmelegedésének, ami nagymértékben csökkenti a robbanás kockázatát.

Ha hosszabb ideig szeretnéd parkolni a kisteherautódat, gondolj arra, hogy csökkentsd a gumiabroncsok által támogatott súlyt. Ehhez elegendő, ha a járművet egy emelővel megemeli.

Ahhoz, hogy a gumiabroncs meghibásodásait a lehető legjobban korlátozd, ellenőrizd a gumiabroncsaidat, mielőtt hosszú utazást tennél (ha nem volt szokásodban). Bár egy gumiabroncs standard élettartama 10 év, már 5 év használat után rendszeres ellenőrzéseket kell végezned.

Jegyezd meg, hogy a kisteherautó gumiabroncsainak kiválasztása nem csak a jármű gyártója által javasolt méretektől függ. A minőségi kerekek megtalálása azt igényli, hogy figyelembe vegyünk különböző tényezőket, mint például: a kisteherautó teljes megengedett tömege, a vezetési szokásaid és az az évszak, amikor a leggyakrabban vezetsz. Tehát, bármilyen típusú gumiabroncsra van szükséged a könnyű haszongépjárműveidhez, bízhatsz a Maxigumi.hu-ban. Így olcsóbb és nagy minőségű gumiabroncsokat szerelhetsz fel a felnijeidre.

LiveChat
Whatsapp Messenger