Keresés méret szerint
Választható
Mind
Válasszon ki mindent Törlés
Minden márka
0 / 220
Elfogad
Mind
Válasszon ki mindent Törlés
0 / 24
Elfogad

Minden autógumi márka diszkont áron

A MaxiGumi széles autóabroncs választékot kínál önnek, melyek megvásárlását a legjobb piaci árakon garantálja. Weboldalunkon közel 200 gumimárkát talál.

Célunk az, hogy pénztárcabarát árakon tegyünk önnek elérhetővé olyan presztízs abroncsmárkákat, mint a Michelin, Hankook, Bridgestone, vagy akár a Goodyear. Mottónk: legjobb ár garancia. A MaxiGumi a középkategóriás gumik piacán is versenyképes, ide tartoznak pl. a Falken, a Uniroyal, a Nokian, vagy a Vredestein márkák. Elsőáras abroncskínálatunk is keresett, megrendelőink körében igen népszerűek a Nexen, a Tracmax, vagy a Nankang márkájú gumik.

Márkák

Mindenféle Autó gumiabroncs megtalálható

Melyek az abroncsválasztás titkai?

Először is ki kell választani a megfelelő méretet. Ez a gumiabroncs oldalfalán van feltüntetve. A méret a magasságból, szélességből, átmérőből, terhelési indexből és a sebességből áll. Például 205/55 R16 91V.

Ezt az információt megtalálhatja a szervizkönyvben, a benzintankon vagy az egyik ajtónál is.

Le kell cserélnem a gumiabroncsaimat?

Soha ne felejtse el, hogy a gumiabroncs az egyetlen, ami az úttal érintkezik. Az abroncs állapota közvetlenül befolyásolja a jármű úttartását és a féktávolságot.

A kopásjelző a futófelület fő csatornájában, 1,6 mm mélyen található. Ha az abroncs ez alá alá kopik, a rendőrség elveheti a jármű forgalmi engedélyét és szabálysértési eljárást indíthat Ön ellen.

Általánosságban elmondható, hogy a 3 mm-t meghaladó kopásnál már elkezd csökkenni a gumiabroncs teljesítménye. A vízen futás (aquaplaning) kockázata is nő.

Gumiabroncs-vásárlás online

Az online abroncsvásárlás nem csak azt teszi lehetővé, hogy a legjobb áron vegye meg a gumikat, de olyan termékválasztékot is megnyit Ön előtt (több, mint 300 márka), amelyet egyetlen műhely sem tud kínálni.

Ha online vásárol gumiabroncsot, kihasználhatja az ügyfeleink visszajelzéseiben található információkat. A gumikról adott vélemények fontos információkkal szolgálnak az abroncsok nyújtotta érzetről, élettartamról, kényelemről, stb.…

Sok vásárló számára a gumik felszerelése jelenti a legnagyobb fejtörést. Ne nyugtalankodjon, mi mindenre gondoltunk. Partnerhálózatunk (fix vagy mobil) műhelyei örömmel állnak rendelkezésére az online vásárolt abroncsok felszereléséhez. Önnek lehetősége van a kiválasztott műhelybe szállíttatni a megvásárolt abroncsokat. Amint a műhely ezeket megkapta, felveszi Önnel a kapcsolatot az időpont-egyeztetéshez.

Hogyan vigyázhatok a gumiabroncsaimra?

Létezik néhány trükk, amelyek alkalmazásával csökkentheti az abroncskopás sebességét.

Az alap a jármű megfelelő karbantartása. Ehhez rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. Ezután mindeg győzödjön meg arról, hogy a kerekek kiegyensúlyozása, azaz centírozása megfelelő. Kormányzás közben nem szabad vibrálást éreznie, illetve az sem jó jel, ha az abroncsok egyenetlenül kopnak. Havonta 1-szer egy gyors szemrevételezéssel meggyőződhet arról, hogy járműve kerekeinek megfelelő a geometriája.

A gumiabroncsok kopását az Ön vezetési stílusa is befolyásolja. A hirtelen gyorsulások és fékezések, de a túl gyorsan bevett kanyarok is hozzájárulnak a gumiabroncs túl korai elkopásához.

Végül, használja az abroncsokat a megfelelő időszakban. Egy nyári gumi nem hatékony 7°C alatt, ahogyan egy téli gumi sem alkalmas 7°C-nál melegebb időben történő használatra.

Mik azok a négyévszakos gumi ?

Amikor először megjelentek, a négyévszakos gumi gyakran azt mondták, hogy nem jók sem télen, sem pedig nyáron. A dolgok azóta sokat változtak, és a 4 évszakos abroncsok jelentős része ma már rendelkezik a 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake = Három hegycsúcs és hópehely) tanúsítvánnyal. Ez a gumiabroncs téli körülmények között tesztelt hatékonyságára vonatkozó minőségi tanúsítvány. A négyévszakos gumi rendkívül sokoldalúak, és időjárási viszonyoktól függetlenül egész évben lehetővé teszik a biztonságos autóvezetést.

4x4 / SUV gumik– Hogyan válasszunk jól?

Az összkerékmeghajtású járművek esetében fontos, hogy a 4 abroncsot mindig egyszerre cserélje, és egyforma gumiabroncsokat szereljen fel mind a 4 kerékre. A főként városban használt terepjárógumikra vonatkozó kiválasztási kritériumok ugyanazok, mint a városi autóknál.

A terepen használt 4x4 gumi esetében a megerősített oldalfal és szerkezet elengedhetetlen. Szélesebb blokkjai és gazdagabb barázdáltsága maximális tapadást biztosít bármilyen terepviszonyok között (sár, homok, stb.).

Lehet normál gumiabroncsokat szerelni lakókocsira és lakóautóra?

Nem javasoljuk, hogy hagyományos gumikat szereljen fel lakókocsijára vagy lakóautójára. A lakókocsigumiknak és a lakóautó-abroncsoknak a személygépkocsikhoz képest nagyobb súlyt kell megtartaniuk, ezért fontos ennek a célnak megfelelő gumikat vásárolni. Ha hagyományos gumit választ, az abroncsok gyorsabban elhasználódhatnak, vagy a túlterhelés miatt kidurranhatnak. Általában bölcsebb néhány euróval többet költeni a megfelelő felszereltség érdekében.

Különleges gumiabroncsok

Néhány gyártó úgy döntött, hogy járműveit defekttűrő (runflat) gumival vagy felnivédő peremes abroncsokkal szereli fel.

A defekttűrő gumival Ön még defekt esetén is meg tud tenni 80 km-t 80 km/h sebességgel.

A felnivédő peremes abroncsok lehetővé teszik a felni védelmét a különböző manőverek során. Többé nem éktelenkednek majd karcolások a felniken, ha túl közel hajt el egy útpadka mellett.

Ha Ön olyan helyen lakik, ahol télen extrém időjárási körülményekre kell számítani, úgynevezett északi gumikra vagy szöges abroncsokra lesz szüksége.

Az északi gumiabroncsok még a téli gumiknál is jobb teljesítményt nyújtanak. Jobban tapadnak a havon vagy a jégen, így csökken a féktávolság. Ez az abroncstípus jó kompromisszumnak számít a szöges gumiabroncsok beszerzése előtt.

LiveChat
Whatsapp Messenger