Keresés méret szerint
Seiberling autógumik

Seiberling gumi

A Seiberling Rubber Company egy amerikai gumiabroncs-gyártó volt. 1898-ban Frank A. Seiberling megvásárolt egy régi szalmalemezgyárat az Ohio államban található Akronban, és megalapította a Goodyear Tire & Rubber Company vállalatot (amely a vulkanizált gumi feltalálója, Charles Goodyear után kapta a nevét). Az alapító 15 éven át volt a vállalat elnöke, amelyet 1921-ben újrafinanszíroztak és átszerveztek. Frank Seiberling és testvére, Charles ekkor lemondott, majd életre hívták a nevüket viselő gumi- és gumiabroncsgyártó vállalatot

A Seiberling Rubber Company-t 1921-ben alapították az Ohio állambeli Barbertonban. A Seiberling mindössze hat év alatt a gumiabroncsipar 330. helyéről a 7. helyére küzdötte fel magát. A második világháború alatt a Seiberling a nehéztüzérség járműveihez szállított gumiabroncsokat. Frank Seiberling nevéhez fűződik a fűrészfogas futófelület és a gumiabroncsok termikus réseinek feltalálása is.

A Seiberling Tire 1940 és 1950 között futó reklámjának szlogenje - „Egy név, amelyben megbízhat, ha gumiról van szó” - híressé tette a márkát.

Az 1960-as évek közepén a Seiberling piacra dobta a SuperWideSport sorozatot, egy átlós szerkezetű, öves gumiabroncsot, amelyet az akkor népszerű „izomautókra” szántak. Az abroncs egyik felén fehér oldalfallal, a másikon piros vonallal készült, amelyek a kor gumiabroncs-piacán meglehetősen gyakori megkülönböztető jelnek számítottak. Ez a gumiabroncs viszonylag jó értékesítési számokat ért el, pedig a versenytársak is kiváló termékeket kínáltak: a Goodyear a Polyglast, A Firestone a Wide Ovalt, az Uniroyal a Tiger Paw-t, a BF Goodrich pedig a Radial T/A-t. Ez a siker nem maradt észrevétlen, és az 1970-es évek elején a Big Three néven emlegetett autógyártók (General Motors, Ford et Chrysler) szériafelszerelésként Seiberling gumiabroncsokkal kínálták az autóikat.

Kereskedelmi sikerei és biztató eredményei ellenére a radiálgumikat gyorsan bevezető külföldi cégek piacra lépésekor a Seiberling nem tudott alkalmazkodni és nem sikerült követnie a piaci fejlődést.

A vállalatot megvette a Firestone Tire and Rubber Company, később pedig a Bridgestone kezébe került, amikor az megvásárolta a Firestone-t. Az amerikai piacon már nem értékesítenek Seiberling gumiabroncsokat, de a márkát néhány országban továbbra is forgalmazzák. Gyártásuk a Firestone gyáraiban történik, bizonyos méretekben kaphatók, célcsoportjukat pedig az árérzékeny felhasználók alkotják.

Autó / Személyautó gumik

Nyári

Haszonjármű / Furgon gumik

LiveChat
Whatsapp Messenger