Keresés méret szerint

Enduro gumiabroncsok vásárlása

A maxigumi.hu gumiabroncsok széles választékát kínálja az "enduro gumiabroncsok" kategóriában. Figyelemmel kísérjük a versenytársak árait, és rendszeresen igazodunk a legalacsonyabbhoz, hogy a legjobb árakat kínáljuk Önnek.

Díjmentes szállítás a weboldalunkon vásárolt 1. motorkerékpár gumiabroncstól.

Melyek a legjobb enduro gumiabroncsok?

 • Michelin Enduro Competition III
 • Michelin Enduro
 • Metzeler Enduro3 Sahara
 • Metzeler Karoo Extreme
 • Dunlop D908 RR
 • Dunlop Geomax Enduro
 • Metzeler MCE 6 Days Extreme
 • Pirelli Scorpion PRO FIM
 • Bridgestone Gritty ED668

A legkeresettebb méretek:

Az enduro egy motorkerékpáros sportág, amelyet néha nehéz és nagyon technikás utakon űznek. Ahhoz, hogy teljes mértékben belemerülhessen és teljesen élvezhesse az általa nyújtott élményeket veszélyeztetés nélkül, jól kell felszerelkeznie. A felszerelésről beszélve, a gumiabroncsok az enduro motorok egyik fő jellemző alkatrészei közé tartoznak. Minőségük és állapotuk nagymértékben befolyásolja a vezetési kényelmet és az úttartást. Ezért nem szabad véletlenszerűen választani őket. Több szempontot is figyelembe kell venni. Melyek ezek? Fedezze fel ebben az útmutatóban a legjobb enduro gumiabroncsok kiválasztásához szolgáló jó tanácsainkat.

Milyen jellemzőkkel rendelkeznek az enduro gumiabroncsok?

Az enduro gumiabroncsok olyan felszerelések, amelyek két nagyon hatékony anyagból készülnek: a gumi és a szilika. Ezeknek az anyagoknak a felhasználása lehetővé teszi a gyártók számára, hogy olyan gumiabroncsokat állítsanak elő, amelyek tapadása száraz vagy nedves talajon jóval magasabb, mint a hagyományos motocross kerékeké. Jellemzőik közé tartoznak a masszív tapadókorongok (a gumiabroncs vállánál) és a nagyon megerősített mintázat. Végül, ezek a sport gumiabroncsok olyan technológiával rendelkeznek, amely csökkenti a gördülési ellenállásukat.

Mikor kell cserélni az enduro gumiabroncsokat?

Általában két helyzet adódhat, amikor az enduro gumiabroncsokat cserélni kell: a gumiabroncsok kopása és a korai elhasználódás egy defekt után.

Kopás esetén

Az enduro gumiabroncsok masszív tapadókorongjai teszik lehetővé, hogy kiváló vezetési élményt nyújtsanak a motorosoknak. Így, amikor ezek a létfontosságú elemek elkezdenek lekerekedni, ez azt jelenti, hogy a gumi kopása megkezdődött. Bizonyos esetekben ez a kopás több tapadókorong letépődésével nyilvánul meg a súrlódások hatására. Ha ilyen típusú gumiabronccsal vezet, motorja teljesítménye a terep jellegétől függően többé-kevésbé csökkenhet. Ezek tehát olyan jelek, amelyeknek fel kell hívniuk a figyelmet gumiabroncsai állapotára.

Egy másik módja annak, hogy megtudja, szükséges-e cserélni a felszereléseit, az a kopásjelzők állapotának ellenőrzése (kis gumidudorok), amelyek a tapadókorongok között találhatók a futófelületen. Ha a mintázatok sérültek, és a kopásjelzők elérhetők, jogilag kötelezett a gumiabroncsok cseréjére, ellenkező esetben bírságot kockáztat.

Tartsa szem előtt azt is, hogy egy egyenetlenül vagy aszimmetrikusan kopott enduro gumiabroncsot a lehető leghamarabb cserélni kell a teljesítmény és a biztonság érdekében. A jobb új gumiabroncsokkal a féktávolságok jobbak, és ez nagyon fontos a sportvezetés során, különösen a kanyarokban.

Egy vagy több defekt után

Az enduro gyakorlása nem sík úton történik, és néha olyan pályákon kell vezetni, ahol éles tárgyak találhatók. Ezek bármikor behatolhatnak a minőségi gumiabroncsaikba és mély vágást hagyhatnak rajtuk. Amikor a javítás nem lehetséges, kötelezővé válik a sérült darab cseréje.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni az enduro gumiabroncsok kiválasztásakor?

A legjobb minőségű enduro gumiabroncs megvásárlásához számos szempontot kell figyelembe venni. A legfontosabbak: a futófelület homologizációja, méreteik, az a tereptípus, amin vezet, és a felszerelések márkája.

A homologizáció

A homologizáció az egyik első pont, amit ellenőrizni kell az enduro gumiabroncsok vásárlásakor. Ahhoz, hogy biztonságosan vezethessen és olyan pályákon közlekedhessen, amelyek nyitva állnak a forgalom előtt, a felszereléseinek FIM homologizáltaknak kell lenniük. Ezt a tanúsítványt azoknak a gumiabroncsoknak adják, amelyek sikeresen teljesítettek egy sor szigorú tesztet (referencia szervezetek által végzett), amelyek teljesítményüket mérjük. A legtöbb esetben az FIM homologizált gumiabroncsok kötelezőek az enduro versenyeken való részvételhez.

Ha nincs FIM tanúsítvány, ellenőrizze, hogy a vásárolni kívánt gumiabroncs oldalfalán van-e DOT szám. Ez egy amerikai eredetű jelölés, amely egyre gyakrabban található meg Európában gyártott gumiabroncsokon is. Információt nyújt a felszerelés gyártási helyéről, méretéről és gyártási dátumáról. Szüksége lesz rá bizonyos versenyeken való részvételhez.

Az E jelölés pedig egy európai homologizációs jel. Igazolja, hogy a felszerelés megfelel az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottságának a gumiabroncsok homologizációjára vonatkozó 30. számú szabályzatának.

Jegyezze meg, hogy ezek a különböző homologizációk nem igazán kötelezőek, ha csak réten történő versenyeken vesz részt. Ebben az esetben bármilyen teljesítményű gumiabroncsot választhat.

A méretek

Ha ez az első alkalom, hogy cserél gumit, akkor a választáshoz és a megfelelő gumi kiválasztásához hivatkozhat az eredeti kerékméreteire. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb opció. Azonban, ha valamilyen okból kifolyólag olyan gumiabroncsokat szeretne felszerelni a felnijeire, amelyek eltérnek az eredeti felszerelésektől, akkor az új méreteket megadhatja az eladónak. Mindazonáltal ügyeljen arra, hogy ne lépje túl a törvény által megengedett határokat, mert a törvényes szankciókon túl, ha olcsó, alkalmatlan és rossz minőségű gumikat szerel fel a kétkerekű járművére, az veszélyeztetheti Önt az úton.

Az enduro gumiabroncsok méretei általában így néznek ki: 140/80-18 70R.

Itt az első szám (140) a gumi szélességét jelöli milliméterben. A második jelölés (80) a magasság/szélesség arányát jelöli százalékban. A harmadik információ a felni átmérőjére utal. Ez inchben van megadva.

Az utolsó két jelölés (70R) rendre a terhelési és a sebességi indexet jelöli. A 70-es terhelési index azt jelenti, hogy az új gumi maximálisan 335 kg súlyt képes elviselni. Az R jelölés azt jelenti, hogy a gumiabroncs maximális sebessége 170 km/h.

Így, ha kétségei vannak egy gumi teljesítményével kapcsolatban, megtekintheti a sebességi és terhelési indexek táblázatait (interneten elérhető), hogy meggyőződjön arról, hogy a termék valóban megfelel az Ön igényeinek.

A terep típusa

A gyakran használt terep jellemzőinek kell irányítaniuk Önt az enduro motorgumik kiválasztásakor. Ha sokat halad nagyon csúszós, puha vagy nedves terepen, választhat egy puha enduro gumiabroncsot, amelynek távol álló tapadókorongjai vannak. Ez elősegíti a sár, a víz és a homok gyors eltávolítását anélkül, hogy további manővereket kellene végrehajtania.

Ha kemény terepen űzi az endurót, akkor kemény és szilárd gumira van szüksége. De vigyázzon, a tapadókorongok ne legyenek túl kemények, mert különben gyorsan megsérülhetnek néhány fékezés után.

Minden univerzális gumiabroncs (puha és kemény közötti) tökéletesen megfelel a homokos terephez és a laza talajhoz. Választhat homokos utakra kifejezetten kialakított modelleket is.

A márka

A piacon kapható enduro gumiabroncs modellek nem egyenértékűek. Egyes nagy márkák teljesítményesebbek, mint mások. Ezért kell figyelnie erre a változóra a választás során. Részletezze azokat a termékeket, amelyek nagy gyártóktól származnak, akik híresek szaktudásukról és nagyon pontos szakértelmükről. Ebben a kategóriában említhetjük:

Ha az egyik ilyen gyártó katalógusából szerez be új, járművéhez illő gumikat, biztos lehet benne, hogy teljesítményes felszereléseket kap, amelyek jó ár-érték arányúak.

Természetesen számos más márka is létezik, mint például a Continental. Néhány kevésbé híres, de mégis nagyon jó minőségű enduro gumikat kínál. Mindenesetre végezze el a kutatását, és válassza ki azt a gyártót, amely a legjobban megfelel az Ön elvárásainak.

Hol vásárolhat enduro gumiabroncsokat?

Az enduro gumiabroncsok vásárlásához két lehetőség közül választhat: online vásárlás vagy bolti vásárlás.

Mik az online vásárlás előnyei?

Az enduro gumiabroncsok online vásárlása lehetővé teszi, hogy a legjobb áron szerezze be őket. Néhány perc alatt összehasonlíthatja a különböző online üzletek ajánlatait, hogy kiválassza a legmegfizethetőbbet és a teljesítmény szempontjából (ár-érték) a legérdekesebbet.

Egy online értékesítési platformon megtekintheti a korábbi vásárlók által közzétett véleményeket is a gumiabroncsok kiválasztásakor. Ez segíthet a döntéshozatalban.

Online hozzáférése van egy nagyon széles gumiabroncs választékhoz, amely lehetővé teszi, hogy bőséges választék közül válogathasson. Így nem kell kompromisszumos döntést hoznia.

Hozzáférés gazdag enduro gumiabroncs választékhoz a Maxigumi.hu oldalon

A Maxigumi.hu, a tartós gumiabroncsok értékesítésének szakértője, széles választékban kínál nagyon teljesítményes enduro gumiabroncsokat. Bármilyen felületen is vezet, megtalálja a megfelelő felszerelést katalógusunkban, amely több mint 5 000 gumiabroncsból áll. Van úthomologizált és terepre alkalmas modellünk is, amelyek nagyon hosszú távokon is megállják a helyüket.

Ráadásul a Maxigumi.hu motoros gumiabroncsainak árai a legjobbak a piacon. Jobbat nem talál máshol.

A megrendelés után expressz gumiabroncs szerelési szolgáltatást is kínálunk az ország egész területén. Az egyik 4 000 szerelőközpontunkban gyors szolgáltatást kap. Szükség esetén egy helyi partner is kiszállhat az Ön otthonába.

Néhány tipp az Ön gumiabroncsainak élettartamának meghosszabbítására

Az enduro gumiabroncsok kopásának sebességének csökkentése érdekében néhány nagyon egyszerű trükköt alkalmazhat:

 • Kerülje az aszfalton való túlzott vezetést (amennyire csak lehetséges);
 • Rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsok nyomásszintjét;
 • Kerülje a hirtelen fékezést;
 • Minden útra kelés előtt végezzen vizuális ellenőrzést a kerekein.

Összefoglalva, tartsa szem előtt, hogy az új enduro gumiabroncsok kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vennie: a gumiabroncsok homologizációját, a terep típusát, ahol vezet, az eredeti felszerelés méreteit, a márkát... Nagy márkájú új gumiabroncsok vásárlásához válasszon most a Maxigumi.hu katalógusából, látogasson el egy partner szerelőközpontba, és élvezze a piac legjobb árait.

LiveChat
Whatsapp Messenger