Keresés méret szerint

Keréktárcsa-védőperemmel rendelkező gumiabroncsok vásárlása

A felnivédő szegéllyel rendelkező gumiabroncsok esetén a következő megjegyzések egyike szerepel az oldalfalon:

 • RFP azaz Rim Fringe Protector
 • FP azaz Fringe Protector
 • MFS azaz Maximum Flange Shield
 • FR azaz Felgen Ripen
 • FSL azaz Felgenschutzleiste
 • ML azaz Mit Leiste

Ezek a védőszegélyek gyakran a kis méretű gumiabroncsokon vannak jelen, mivel ezeknél a keréktárcsák jobban ki vannak téve az ütéseknek, mint a hagyományos magasságú gumiabroncsokon.

Ezek általában valamivel többe kerülnek, mint a védelem nélküli gumiabroncsok. 10% és 15% közötti többletköltségre számítson.

Hol talál keréktárcsa-védőperemmel rendelkező gumiabroncsokat?

Több mint 5000 cikkszámot tartunk készleten ezzel a jellemzővel. Itt találja a legnépszerűbb profilokat, amelyek keréktárcsa-védőperemmel rendelkeznek.

 • Michelin Pilot Sport 4
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Pirelli Pzero
 • Goodyear EfficientGrip Performance
 • Goodyear UltraGrip 8 Performance
 • Continental PremiumContact 6
 • Continental SportContact 6
 • Dunlop Sport Maxx RT2
 • Dunlop SP Winter Sport 3D
 • Bridgestone Potenza RE050A Ecopia
 • Bridgestone Blizzak LM001
 • Sava Intensa UHP 2
 • Falken Azenis FK510
 • Hankook Ventus V12 EVO2 K120
 • Kleber Quadraxer 2
 • Kleber Krisalp HP3

A legkeresettebb méretek:

A jantevédő peremmel rendelkező abroncsok nagyon hasznosak lehetnek bizonyos járműkategóriák számára. Speciális jellemzőik különösen praktikussá és funkcionálissá teszik őket. Szeretné SUV-ját vagy más járműveit ezekkel az innovatív gumiabroncsokkal felszerelni? Ha igen, akkor jó helyen jár. Ebben az útmutatóban praktikus tanácsokat adunk, amelyek segítenek a jantevédő abroncsok számos modellje közül a legjobbat választani katalógusunkban.

Mik a jantevédő peremmel rendelkező abroncsok jellemzői?

A jantevédő abroncsok olyan felszerelések, amelyeket vastagabb perem jellemzi, mint a hagyományos abroncsoké. Az ilyen típusú abroncsok és a jármű jantja közötti érintkezési ponton nagyon erősített gumi réteg található. Ez a jellemző teszi őket felismerhetővé. Egy speciális jelölés is segít őket felismerni más típusú abroncsok között. Ez a megjegyzés általában gyártóról gyártóra változik.

Az alábbi táblázatban a leggyakrabban előforduló jelöléseket soroljuk fel, ha jantevédő abroncsot szeretnénk vásárolni a nagy márkáktól.

Megjegyzés

CPJ

FR

FP

FSL

RG

MFS

RFP

RPB

RP

Jelentése

Jantevédő Kötél

Flange Rim

Fringe Protector

Felgensch-utzleiste

Rim Guard

Maximum Flange Shield

Rim Flange Protector

Rim Protection Bar

Rim Protector

A gyártó(k), aki(k) használják

Michelin

Continental, Semperit

Michelin, Goodyear

Bridgestone, Pirelli

Bridgestone

Dunlop, Falken

Goodyear, Yokohama, Avon

Yokohama

BFGoodrich, Hankook

Ezenkívül a piacon a jantevédő peremmel rendelkező abroncsok kissé drágábbak (átlagosan 10-15%-kal) mint az azonos méretű standard modellek.

Mik a jantevédő abroncsok előnyei?

Ahogy a neve is mutatja, a jantevédő perem megőrzi a jante integritását amelyre felszerelik. Valóban, amikor városban vezetünk, nem ritka, hogy az abroncsok a járdaszegélynek vagy egyéb kemény felületnek csúsznak egy rossz manőver után. A hagyományos abroncsokkal, amelyeket a autókra szerelnek, ez a típusú események általában a jante kopását vagy enyhe deformációját okozzák. Ha nem teszünk semmit, ez hosszú távon komolyabb problémákat okozhat: például általános korróziót. Ha jantevédő abroncsokkal szereli fel járművét, megvédheti magát ezektől a problémáktól. Ha a kerekei a járdaszegélynek csúsznak, az erősített gumi fogja elnyelni az ütéseket, nem a jante.

Az erősített gumi perem védi az abroncsokat is, amikor egyenetlen felületeken vezet, és jobb vezetési kényelmet biztosít. Csökkenti a repedések és a dudorok kockázatát, amelyek a jantok és az abroncsok közötti hirtelen és túlzott ütközések miatt keletkeznek. Ennek eredményeként a kerekei hosszabb ideig tartanak, mint a hagyományos, perem nélküli abroncsokkal.

Milyen típusú abroncsokon található a jantevédő perem?

Elvileg minden típusú abroncs lehet erősített peremmel. A gumi erősítésnek nincs hatása az abroncs egyéb jellemzőire és teljesítményére. Gyakorlatban azonban bizonyos típusú abroncsoknak nagyobb szükségük van erre a védelemre, mint másoknak. Ilyenek például az alacsony profilú abroncsok.

Az alacsony profilú abroncsok olyan autóalkatrészek, amelyeknek a oldalfal magasság/szakasz szélesség aránya nagyon alacsony (50% alatt). Sok autós kedveli őket, mert jó vezetési élményt nyújtanak. Azonban a különleges méreteik miatt a kerekek nagyon sebezhetők a ütésektől és az ütközésektől. A jantot is nagyobb vagy kisebb károsodás érheti, ha kemény felülettel ütközik.

Ezzel szemben, ha általában magas profilú (standard méretű) abroncsokat használt, akkor valószínűleg nem lesz szüksége jantevédő peremre. Az ok egyszerű: a magas profilú abroncsok gumija a legnagyobb pontján túllóg a jante kontúrján, így jó védelmet nyújt az ütések ellen.

Azonban a piacon találhatók "magas méretű” abroncsok jantevédő peremmel.

Miket kell elemezni, mielőtt kiválasztja az abroncsait?

A jantevédő abroncsok kiválasztásához itt van néhány szempont, amit figyelembe kell vennie.

A perem típusa

Nem minden jantevédő abroncsnak van ugyanolyan típusú pereme. Egyes modelleknek van peremük, míg másoknak nincs. Mi a különbség ezek között a peremtípusok között?

Ahogy a neve is mutatja, a jantevédő abroncs peremmel rendelkezik a gumi, amely a jante érintkezési pontjánál kifelé túllóg. Ez a gumi jól látható és az egész abroncs körül fut. Ez a modell a legelterjedtebb.

A jantevédő abroncsok perem nélkül viszont erősítéssel rendelkeznek a belső kerületük mentén. Ez az erősített perem majdnem párhuzamos a jante kontúrjával (nagyon kis mértékben túllóg rajta).

Ez a két peremtípus optimális védelmet nyújt a jármű abroncsainak és jantjainak. De a nagyobb biztonság és védelem érdekében javasoljuk, hogy válassza a peremmel rendelkező modelleket.

Ha viszont dísztárcsákat szeretne felszerelni a jantjaira, miközben a lehető legnagyobb védelmet szeretné biztosítani, akkor választhatja az belső erősítéssel rendelkező abroncsokat.

A márka

A piacon kapható jantevédő peremmel rendelkező abroncsok nem nyújtanak ugyanolyan teljesítményt. A legmagasabb minőségű felszerelések megszerzéséhez válassza a nagy márkák termékeit, amelyek híresek a szakértelmükről. A Maxigumi.hu oldalon hozzáférést kap egy nagy választékhoz a legmagasabb minőségű jantevédő peremmel rendelkező abroncsokból. Mi forgalmazzuk a legelismertebb gumiabroncs-gyártók termékeit: Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Dunlop, Bridgestone, Falken, Hankook, Kleber

Ezek a neves gyártók mellett nagyon teljesítményes abroncsokat is kínálunk kevésbé ismert márkáktól. Tehát biztosan megtalálja, amit keres a katalógusunkban, bármilyen költségvetéssel és igényekkel rendelkezik.

Hogyan szereljem fel a jantevédő abroncsaimat?

Nem kell aggódnia a Maxigumi.hu-nél vásárolt jantevédő abroncsainak felszerelése miatt. Van partnergarázsunk az egész országban, amely képes felszerelni a jantevédő abroncsokat nagy minőségű hátsó vagy első kerékre. Csak válassza ki a legközelebbi partnert a rendelés véglegesítése során, és mi gondoskodunk a felszerelések és tartozékok szállításáról a címére. A rendelés kézhezvételét követően kapcsolatba lép Önnel, hogy időpontot egyeztessen.

Tehát válassza ki a katalógusunkból a legjobbat, és élvezze a piac legjobb árait, hogy megfelelően felszerelje járművét és megvédje a jantjait.

LiveChat
Whatsapp Messenger