Kereséshez kattintson ide

Amit a defekttűrő gumikról tudni kell

A defekttűrő abroncs leeresztve, sőt kilyukadva is képes tovább futni. Megerősített, önhordó oldalfalú gumik ezek, melyekkel légnyomásvesztés esetén is teljes biztonsággal lehet további 80 km-t megtenni (legfeljebb 80 km/h sebességgel). Felépítésük alapelve az önhordó oldalfal, melyek jelentős terhelést képesek elviselni akár teljes nyomásvesztés esetén.

defekttűrő abroncs

A defekttűrő gumi előnyei:

  • A jármű jó kormányozhatósága még defekt esetén is
  • Nincs szükség pótkerékre
  • A kilyukadt gumit nem kell azonnal kicserélni

Milyen járműre lehet defekttűrő abroncsot szerelni?

Ezt az adott jármű gyártója tudja megmondani. Érdeklődje meg, hogy járműve jóvá van-e hagyva defekttűrő abroncs használatára. Amennyiben nem, tilos megváltoztatni a technikai jellemzőket.

Defekttűrő gumit ki lehet cserélni hagyományosra?

Igen, a szabályozás megengedi, de a szakemberek nem javasolják. Az RFT-jóváhagyott jármű keréktárcsái sajátos kialakításúak, és extrém vezetési körülmények között a gumileválás veszélye áll fenn.

Ha deffekttűrő abroncsot mégis normál gumira szeretne cserélni, gondoskodjék az alábbiakról:

  • kérjen tájékoztatást márkakereskedőjétől, hogy a gumik keménységbeni eltérése nem befolyásolja-e az ellenőrző elektronikát (ABS, stb. ...)
  • vásároljon pótkereket, és defektjavító szettet
Fontos

Minden defekttűrő abronccsal futó járművön alapfontosságú a fedélzeti nyomásellenőrző rendszert megléte, mely a műszerfalon elhelyezett jelzésen keresztül figyelmezteti a vezetőt, ha légnyomásvesztés következett be.


Főbb defekttűrő gumijelzések

ZP = Michelin defekttűrő gumi

SSR = Continental defekttűrő gumi

ROF = Dunlop és Goodyear defekttűrő gumik

EMT = Dunlop és Goodyear defekttűrő gumik

Run Flat = Pirelli defekttűrő gumi

RFT = Bridgestone defekttűrő gumi

BSR = Bridgestone defekttűrő gumi


pax gumi

Mi a PAX gumi?

A Zero Pressure megoldás mellett a Michelin fejlesztette ki a PAX technológiát. A PAX extra teherbírású, önhordó oldalfalú, defektálló gumi megerősített polimer kompozittal. A defekttűrő abroncsok egy további változata ez.