Keresés méret szerint

Közúti/jóváhagyott quad gumiabroncsok vásárlása

A maxigumi.hu gumiabroncsok széles választékát kínálja a "közúti/jóváhagyott quad gumiabroncsok" kategóriában. Figyelemmel kísérjük a versenytársak árait, és rendszeresen igazodunk a legalacsonyabbhoz, hogy a legjobb árakat kínáljuk Önnek.

Ingyenes szállítás a weboldalunkon vásárolt 2 quad gumiabroncstól.

Melyek a legjobb közúti/jóváhagyott quad gumiabroncsok?

 • Maxxis M-932 Razr
 • Maxxis MU-01 Zilla
 • Maxxis M-917 Bighorn
 • Maxxis M-933 Razr 2
 • Maxxis MU-10 Bighorn 2
 • Sun f A033
 • Sun f A043
 • Artrax AT-1206 MX Trax Racing
 • Kenda K530 Pathfinder
 • Kenda K587 Bearclaw HTR
 • Kenda K572 Road GO
 • ITP Holeshot XCR

A legkeresettebb méretek:

Ha quadja teljesítményének kiaknázásához először is jó minőségű abroncsokat kell választania. Valóban, kényelmetlen és veszélyes városi utakon off-road abroncsokkal közlekedni. Quadja utcai használatához nyitott utakra engedélyezett abroncsokra van szüksége. Ezek az abroncsok több szempontból különböznek a többi abroncstól. Fedezze fel ebben az útmutatóban szakértői tanácsainkat a jó minőségű abroncsok megtalálásához.

Mik a nyitott utakra engedélyezett quad abroncsok jellemzői?

Ahogy a neve is mutatja, a nyitott utakra engedélyezett quad abroncs alkalmas a közúti közlekedésre. Ez az abroncstípus hasonló a hagyományos autóabroncsokhoz. Bár nem nagyon barázdált (ellentétben a sport quadokon találhatókkal), tökéletesen alkalmazkodik az aszfalthoz és barázdái optimalizáltak az úton lévő víz könnyű elvezetésére. Azonban nem alkalmas extrém utakra. A nyitott utakra engedélyezett abroncsot az E4 jelzésről ismerhetjük fel, amely az oldalfalakon található.

Az utcai vezetésre kifejezetten kialakított abroncsokon kívül másokat is találhatunk, amelyek "minden terepre" alkalmasak és néha utcai engedéllyel rendelkeznek. Ezek az utóbbiak kevésbé hatékonyak, mint az előbbiek. Mivel mind városi, mind extrém utakra készültek, teljesítményük átlagos az utakon. Ezek arra szolgálnak, hogy törvényesen elérhessen egy utat.

Miért válasszunk nyitott utakra engedélyezett quad abroncsokat?

A nyitott utakra engedélyezett quad abroncs modellek kiváló vezetési élményt nyújtanak, és a féktávolságok optimálisak. Ez hozzájárul a közúti biztonsághoz. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy nyilvános úton közlekedjen anélkül, hogy bírságot vagy a jármű leállítását kockáztatná.

Továbbá, a biztosító figyelembe veszi ezt a kritériumot a kártérítésnél baleset esetén. A biztosító társaságok úgy tekintenek, hogy ön a baleset egyetlen felelőse, ha nem megfelelő abroncsokkal közlekedik nyitott forgalmú úton.

Mikor kell cserélni a nyitott utakra engedélyezett quad abroncsot?

Az abroncsok az egyetlen kapcsolatpontok a jármű és a talaj között. De annak ellenére, hogy milyen fontosak, gyakran elhanyagolják őket, amíg nem következik be jelentős hiba. Ahhoz, hogy jól vezethessen egy utcai quadot, Diesel vagy benzin hajtásút, figyelnie kell, hogy eljött-e az ideje az abroncsok cseréjének vagy sem. Bizonyos előre nem látható helyzetek, mint például a defekt, kényszerítik az abroncsok cseréjére. Ha lehetséges a javításuk, ez nem mindig nyilvánvaló. Ha az abroncs oldalfala elszakad, a csere az egyetlen lehetőség, mivel ebben az esetben nem lehet javítást végezni.

A hibákon kívül az abroncsok kopása is kényszerítheti a cseréjükre. A kilométerek során az abroncsok barázdái lassan elkopnak, amíg teljesen el nem tűnnek. Az extrém kopott állapotban lévő abroncsokkal való vezetés jelentős kockázatoknak teszi ki. Valóban, minél kopottabbak a quad abroncsok, annál kevésbé van tökéletes tapadás. A legkisebb csúszás is balesetet okozhat. A Közúti Kódex szerint, a kopás határértéke nem haladhatja meg az 1,6 mm-t. Ha a gumi ezt a szintet éri el, bírságot kockáztat közúti ellenőrzés esetén. Ön is veszélyben van.

Ismerje meg a kerék méreteit, hogy kiválaszthassa quadja abroncsait

Ahhoz, hogy abroncsai tökéletesen alkalmazkodjanak az utcai vezetéshez, meg kell felelniük a quad tervezője által ajánlott méreteknek. Elég megnézni az eredeti abroncs oldalán található információkat. Általában a méretek (hüvelykben) ebben a formátumban szerepelnek: Magasság X Szélesség - Felni átmérő. Ezek változnak attól függően, hogy az abroncsok elöl vagy hátul vannak-e.

Vegyük például a Honda TRX250R-t. A quad ezen típusához ajánlott abroncsok méretei hátul 20×10-9, elöl pedig 22×7-10.

Nem csak a méretek szerepelnek az abroncsokon. Megtalálható rajtuk a rétegek/plys száma is. Ez általában 2 és 8 között változik, és az eszköz merevségét vagy az oldalfal vastagságát jelzi. A magas ply szám robusztusságot és ellenálló képességet jelent a szakadásokkal szemben. Azonban, mivel ebben az esetben az abroncsok kevésbé rugalmasak, kevésbé kényelmesek a felhasználó számára.

Ami a nyitott utakra engedélyezett quad abroncsokat illeti, amelyeknek alacsony a ply számuk, ezek nagyon rugalmasak és könnyen ugrálnak a deformált utakon. Azonban egyáltalán nem merevek. Ezek a típusú abroncsok rosszul viselik az ütéseket. Állandóan ki vannak téve a szakadás veszélyének.

Lehet-e megváltoztatni az eredeti méreteket?

Egyik vagy másik okból kifolyólag kísértésbe eshet, hogy javítsa quadja úttartását, hogy jobbá tegye a vezetési élményt. Ebben az esetben az abroncsok eredeti méreteinek megváltoztatása a legjobb megoldás. Ez lehetséges, amíg nem adunk hozzá több mint 2 egységet magasságban és 1 egységet szélességben. Ezen méretek felett az abroncsok dörzsölhetnek a jármű vázához. Így, ha az ajánlott méretek 22x7-10, akkor 24×8-10 méretű abroncsokat szerelhet fel a felnijére.

Az egyensúlyhiány kockázata gyakori, amikor megváltoztatjuk az abroncsok méreteit. Ennek korlátozása érdekében nem szabad megváltoztatni csak egy elülső vagy csak egy hátsó abroncs méretét, függetlenül a jármű típusától.

A barázdák: fontos kritérium egy új quad abroncs kiválasztásánál

A barázdák formái közül százakat találhatunk a piacon. A legtöbb esetben a felhasználók megjelenésük alapján választják ki őket. Azonban az új abroncs kiválasztása nem korlátozódhat a futófelület megjelenésére vagy a barázdák esztétikai formájára.

Ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhassa járműve teljesítményét, az abroncsoknak könnyen el kell vezetniük a vizet, a köveket, a iszapot vagy a hó jegét, amelyek bejutnak. Ez csak jól elhelyezett barázdákkal lehetséges.

Vásárolja meg a legjobb abroncsokat az elismert márkáknál

A quad abroncsok számtalan választékával és márkájával a választás nem egyszerű. Hogy minden esélyt a oldalára fordítson, válasszon egy nagy márka közül, amely már bizonyított. Egy jól ismert gyártó termékének megvásárlása a jó minőség garanciája.

Ha hosszú élettartamú, nyitott utakra engedélyezett quad abroncsokat szeretne vásárolni, a Maxxis az egyik legjobb márka. Vannak más komoly gyártók is, mint a Sun F, Kenda, Artrax és Innova. A Duro is azok közé a márkák közé tartozik, amelyek nagyon jó ár-érték arányt kínálnak.

Vásárolja meg quadja abroncsait a Maxigumi.hu-nél

Online vásárolhat alkatrészeket minden quad márka számára. A Maxigumi.hu több előnyt kínál, kezdve a kínált szolgáltatások gyakorlati jellegével. Platformunkkal nem szükséges elmozdulnia a nyitott utakra engedélyezett quad abroncsainak cseréjéhez. Ha a termék rendelkezésre áll, a rendeléstől a szállításig, a vásárlási folyamat gördülékeny és gyors.

Ezenkívül termékeink költsége alacsonyabb, mint a fizikai üzletekben. Valójában lehetséges akár 30% -ot is megtakarítani, ha a Maxigumi.hu-nél vásárol egy fizikai értékesítési pont helyett.

Egy közel 200 különböző márka számláló katalógussal lehetőséget kínálunk arra, hogy néhány kattintással megtalálja a kiválasztott abroncsát.

Továbbá, számos autószerelő műhellyel működünk együtt, amelyek szerte Franciaországban találhatók. Ha szeretné, egy tapasztalt abroncs szerelő szakember beavatkozhat ajánlásunk alapján a szállítás után, legyen az Nîmes, Párizs, Lyon, Toulouse, Rennes, Marseille, Caen, Nice vagy más francia városokban. Partnereink szükség esetén javításokat is végezhetnek a quadján.

Hogyan növelhető a quad abroncsok élettartama?

Az egyik tipp erre az, hogy optimális légnyomást tartsunk fenn a négykerekű jármű abroncsaiban. Valóban, az abroncsok nyomása, legyenek azok újak vagy nem, jelentős hatással van a jármű úttartására és hajtására. Alacsony nyomás esetén a jármű teljesítménye csökken, különösen a kanyarokban, és a fogyasztás növekszik. Ellenkező esetben a saját és a többi úthasználó biztonsága veszélyben van.

A túlfújt abroncsok rosszul tapadnak a talajhoz és megakadályozzák a biztonságos közlekedést. Emiatt gyorsan elkopnak és előzetes figyelmeztetés nélkül felrobbanhatnak. Emlékeztetőül, a homologizált modellekhez szükséges légnyomás 0,4 és 0,9 bar között változik.

Ha gyakran használja járművét, minden hónapban ellenőrizze a légnyomás szintjét. Ellenkező esetben az ellenőrzést minden alkalommal elvégezheti, amikor kirándulni szeretne.

A nyitott utakra engedélyezett quad abroncsokat a többi abroncstól a rugalmasságuk és a vezetőknek nyújtott kényelem különbözteti meg. Ha szeretné lecserélni terepjárója abroncsait, és olyan abroncsokat vásárolni, amelyek jól húzzák a járművet az úton, ne habozzon megnézni a Maxigumi.hu katalógusát, az online abroncsok értékesítésének szakértőjét. Így, még akkor is, ha nem off-road, élvezheti az optimális vezetési élményt. A szállítási költségeket 2 azonos abroncs vásárlása esetén elengedjük.

LiveChat
Whatsapp Messenger