Keresés méret szerint

Közúti/sport motorkerékpár gumiabroncsok vásárlása

A maxigumi.hu gumiabroncsok széles választékát kínálja a "közúti és sport motorkerékpár gumiabroncsok" kategóriában. Figyelemmel kísérjük a versenytársak árait, és rendszeresen igazodunk a legalacsonyabbhoz, hogy a legjobb árakat kínáljuk Önnek.

Díjmentes szállítás a weboldalunkon vásárolt 1. motorkerékpár gumiabroncstól.

Melyek a legjobb közúti használatú motorkerékpár gumiabroncsok?

 • Michelin Pilot Road 4 GT
 • Continental Contiroadattack 2 Evo
 • Pirelli Angel GT
 • Bridgestone T30 Evo
 • Dunlop Sportmax Roadsmart 2
 • Dunlop Roadsmart 3
 • Metzeler Roadtec Z8 Interact
 • Metzeler Roadtec 01
 • Avon Storm 3D X M

Melyek a legjobb motorkerékpár gumiabroncsok sportos használat esetén?

 • Continental Sport Attack 3
 • Dunlop SportSmart 2 Max
 • Metzeler Sportec M7 RR
 • Michelin Pilot Power 3
 • Bridgestone S21
 • Pirelli Diablo Rosso III

A legkeresettebb méretek:

A sportos utcai motorkerékpárok gumijai nem csak a mozgáshoz szükségesek. Hozzájárulnak a pilóta biztonságához, a vezetési kényelemhez és az optimális egyensúly eléréséhez is. Ezért érdemes minőségi gumikat választani. Mikor kell cserélni a sportos utcai motorkerékpár gumijait? Milyen típusú gumik közül választhat? Hogyan kell megfelelően karbantartani őket?

A sportos utcai motorkerékpárok különböző típusú gumijai

A gyártók nagy választékban kínálnak gumikat a piacon, hogy kielégítsék a különböző igényeket és a motorosok által követett trendeket:

 • Utcai gumik;
 • Sportos utcai gumik;
 • Sport gumiabroncsok;
 • Minden terepre való gumik.

Az utcai gumik hosszú utazásokra készültek. Megfelelnek azoknak az embereknek az igényeinek, akik sokat közlekednek a közutakon.

A sportos utcai gumik sokkal sokoldalúbbak és teljesítményesebbek, mint az egyszerű abroncsok. Úgy készülnek, hogy képesek legyenek nagy terhelést (csomagok, utas) és bizonyos útviszonyokat elviselni. Ezek nagyon tartós gumik, amelyekkel bizalommal közlekedhet.

A sportgumik nem olyan ellenállóak, mint a sportos utcai motorkerékpárok gumijai. Viszont különleges érzékenységgel rendelkeznek, így optimális vezetési élményt nyújtanak. Szerkezetük lehetővé teszi a pilótának, hogy érezze az út legkisebb hibáit is. Ezeknek az információknak a valós idejű visszajelzéseinek köszönhetően jobban előre tudja jelezni a motor viselkedését. Ezek a gumiabroncsok általában a pályán történő vezetésre szolgálnak.

A minden terepre való gumik kiváló útitársak. Nagy méretű tüskékkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy tökéletesen tapadjanak a talajhoz, függetlenül annak természetétől (homokos, sáros, laza, kavicsos…). Ezek a gumik nagyon teljesítményesek a kanyarokban. Szintén kiváló fékezést biztosítanak. Általában a sportos motorkerékpárok minden terepre való gumijai nem engedélyezettek az utakon.

Mikor kell cserélni a sportos utcai motorkerékpár gumijait?

Egy sportos utcai motorkerékpár gumijainak cseréje bizonyos helyzetekben szükséges lehet. A cserét elővigyázatosságból is el lehet végezni, ha előre látunk egy közelgő problémát.

Defekt vagy szakadás esetén

Egy nagy, éles tárgy által szétszakított gumit cserélni kell. Ebben az esetben nincs tartós javítás. Ha egy defektes gumi már sokszor lett javítva, a legjobb megoldás ismét a csere.

Figyeljen a kerekei oldalának állapotára is. Ha sok repedés található rajtuk, akkor gondolni kell a cserére.

Rendellenes rezgések esetén

Egy rossz állapotú kerék folyamatos rezgéseket okozhat a motor kormányán, ami megnehezíti a vezetést. Ez lehet a gumi dudorának vagy deformációjának következménye. Mindkét esetben a legjobb megoldás a problémás felszerelés cseréje.

Kopás esetén

Rendszeresen ellenőrizze a gumijai futófelületét, hogy megítélje kopásuk mértékét. Ha a gumi vastagsága 1 milliméter alá csökken, akkor a gumit cserélni kell. Törvényileg tilos olyan gumikkal közlekedni, amelyek ezt a kopási fokot elértek.

Hogyan válassza ki a sportos utcai motorkerékpár gumijait?

A sportos utcai motorkerékpár gumijainak kiválasztása nem egyszerű feladat. De figyelembe véve bizonyos paramétereket, lehetséges:

 • Az eredeti felszerelések méretei;
 • A motor gyártója által javasolt sebesség- és terhelési indexek;
 • Az évszak;
 • A terep típusa;
 • A működés (csöves vagy cső nélküli).

A méretek

Ha sportos utcai motorkerékpárhoz szeretnénk gumikat választani, elengedhetetlen, hogy figyelembe vegyük a jármű gyártója által ajánlott gumiabroncs-méreteket. Ez nagyon fontos, mert a túl nagy méretű gumik használata negatívan befolyásolhatja a motor viselkedését.

Az eredeti gumijai méreteinek megtalálásához hivatkozzon a gumi oldalán található információkra. Bármilyen gumiabroncs márka esetén látni fog egy feliratot a következő formátumban: 190/55-17 75W.

Az első három számjegy a gumiabroncs szélességét milliméterben, a magasság/szélesség arányát és a felnidiamétert jelenti. Elegendő ezeket az adatokat közölni az eladóval, hogy megtalálja az azonos méretű új gumit.

Másrészt, dönthet úgy is, hogy olyan felszereléseket vásárol, amelyek méretei eltérnek az eredeti gumijai méreteitől, ha úgy ítéli meg, hogy ez hasznos. De ebben az esetben is figyelni kell arra, hogy az új gumik ne sértik meg a gyártó által meghatározott normákat (a toleranciákat).

A sebesség- és terhelési indexek

A gumi sebességindexe egy betűjel, amely a maximális sebességet jelöli, amellyel közlekedhet. Például, ha egy gumi sebességindexe W, ez azt jelenti, hogy maximálisan 270 km/h sebességet bír el. Néha ZR feliratot találunk néhány keréken. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy ezek a gumik 240 km/h-nál nagyobb sebességgel is közlekedhetnek.

A terhelési index a gumi maximális terhelhetőségét jelzi. Például, ha a terhelési index 75, ez azt jelenti, hogy a kerék maximálisan 387 kg terhelést bír el.

Ezeket a két információt megtalálhatja az eredeti gumijai oldalán, a méretek után.

Nagyon nem ajánlott (és törvényileg tilos) olyan felszereléseket felszerelni, amelyek sebesség- és terhelési indexei alacsonyabbak, mint az eredeti kerekeié. Viszont használhat olyan gumikat, amelyeknek magasabbak az értékei.

Az évszak

A téli vezetés nem ugyanazokat a követelményeket támasztja, mint a nyári vezetés. Ezt figyelembe kell venni a sportos utcai motorkerékpár gumijainak kiválasztásakor. Ha gyakran közlekedik télen, választhat olyan felszerelést, amelyen M+S jelölés található az oldalán. Ez a jelölés azt jelzi, hogy a gumi képes hóval borított pályán közlekedni. Viszont, ha a kirándulásai a nyári időszakra korlátozódnak, akkor választhatja a standard sportos utcai motorkerékpár gumikat.

Melyek a legjobb sportos utcai motorkerékpár gumiabroncs márkák?

A sportos utcai motorkerékpár gumiabroncsok területén néhány gyártó különösen kiemelkedik a nagy szakértelemmel és tudással. Termékeik innovatív technológiákat tartalmaznak, amelyek javítják a pilóták kényelmét és vezetési élményét. Jelenleg a legjobb sportos utcai motorkerékpár gumiabroncs márkák:

A Michelin vitathatatlanul az egyik legnagyobb márka a gumiabroncsok területén. A sportos utcai motorkerékpárok prémium gumijai tökéletes tapadást biztosítanak mind nedves utakon, mind száraz pályákon. Ráadásul a márka jelentős piaci részesedéssel rendelkezik.

A Bridgestone szintén nagyon presztízsű márka a nemzetközi szinten. Hírneve nem messze van a Michelinétől. A Bridgestone nagyon tartós sportos utcai motorkerékpár gumikat kínál, amelyeket hosszú ideig használhat. Termékei ismertek kiváló tapadási és stabilitási teljesítményük miatt.

A Continental az egyik legkeresettebb sportos utcai motorkerékpár gumiabroncs gyártó Európában. Gumijai teljesítményt és tartósságot ötvöznek. Jellemzőjük a vezetés során nyújtott kényelem és biztonság.

A Metzeler is nagyon népszerű a motorosok körében, bár nem olyan híres, mint a Michelin, Bridgestone vagy a Dunlop. Nagyon kifinomult kerekeket kínál, amelyek lassan kopnak és kiváló teljesítményt nyújtanak egyenetlen terepen.

Ezeknek a márkáknak a gumijainak beszerzése lehetővé teszi, hogy sportos utcai motorkerékpárját nagyon jó minőségű gumikkal szerelje fel.

Vannak más, kevésbé ismert márkák is, amelyek minőségi gumikat kínálnak nagyon versenyképes áron. Ilyenek például: Avon Tyres, Duro, Kenda Tyres, Mitas, Maxxis… Ha nem tud prémium márkájú gumit beszerezni, fordulhat ezekhez a gyártókhoz. Gumijaik elérhetők a weboldalunkon.

Hogyan tartsa karban a gumijait?

Ahhoz, hogy a sportos utcai motorkerékpár gumijait jó állapotban tartsa, kerülje a hirtelen fékezéseket. Ezek gyorsan kopják a gumikat. Ugyanezen okból kerülje a driftet, ha normál gumikat használ. Másrészt, ügyeljen a kerekek kiegyensúlyozására az új gumik felszerelésekor, hogy ne kopjanak el túl korán belülről.

A gumijai nyomása is fontos. Az állandóan alul- vagy túlfújt kerekek nagyon gyorsan kopnak. Emlékeztetőül, a sportos utcai motorkerékpár gumijainak megfelelő nyomása általában 2 és 2,5 bar között van.

Összefoglalva, a sportos utcai motorkerékpár gumijainak kiválasztásához számos kritériumot kell figyelembe venni. Bármilyenek is az Ön preferenciái ebben a témában, átböngészheti a Maxigumi.hu katalógusát, hogy megtalálja a magas minőségű gumikat, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek.

LiveChat
Whatsapp Messenger