Keresés méret szerint

Munkagép/terep quad gumiabroncsok vásárlása

A maxigumi.hu gumiabroncsok széles választékát kínálja a "munkagép/terep quad gumiabroncsok" kategóriában. Figyelemmel kísérjük a versenytársak árait, és rendszeresen igazodunk a legalacsonyabbhoz, hogy a legjobb árakat kínáljuk Önnek.

Ingyenes szállítás a weboldalunkon vásárolt 2 quad gumiabroncstól.

Melyek a legjobb munkagép/terep quad gumiabroncsok?

  • Maxxis Big Horn
  • Sun F A-033
  • Innova Mud Gear
  • Carlisle ACT
  • Artrax Countrax

A legkeresettebb méretek:

Az általános használati quadok általában nehezebbek, mint a pályatípusú vagy szabadidős quadok. Ezek általában nehezebb utakon közlekednek. Ezért, amikor használati quadokhoz választunk abroncsot, szükséges specifikus modelleket választani. Ezek közül az utilitáris/többcélú quad abroncsok a megfelelő választás. Miben különböznek? Melyek a legjobb utilitáris quad abroncs márkák? Itt van az Maxigumi.hu által kínált útmutató, hogy mindent megtudjon az utilitáris/többcélú quad abroncsokról.

Az abroncsok kialakítása

Az utilitáris/többcélú quad abroncsoknak képesnek kell lenniük nagy terheket vontatni. Könnyedén kell tudniuk haladni extrém utakon, laza, kavicsos vagy sáros terepen. Ezért futófelületük V alakú mintázattal és nagyon nagy bordákkal van ellátva, összehasonlítva más típusú quad abroncsokkal.

A bordák mérete és formája miatt, az utilitáris quad abroncsoknak nagyon nagy a tapadása és a szennyeződések eltávolító képessége. Így könnyedén haladhatnak túrautakon és nehéz pályákon is.

Profiljuk általában kerek. Így az abroncsok stabilak a lejtős utakon és ellenállóak a nehéz terepen. Azonban, hogy a járművek kényelmesen haladhassanak az utakon, a nehéz terepen kívül, ez a típusú abroncs elég lapos profillal rendelkezik, bár kevésbé lapos, mint a sport quad abroncsoké.

A quad abroncsok szükséges nyomása

A quad abroncsok működéséhez szükséges nyomás az abroncs típusától függ. Az utilitáris quadok esetében a nyomásnak 0,2 és 0,5 bar között kell lennie, míg a többi modell esetében a következő értékek szükségesek:

  • 0,4 és 0,9 bar közötti nyomás az utcai quad abroncsok esetében;
  • 0,4 és 0,7 bar közötti nyomás a sport quad abroncsok esetében;
  • 0,2 és 0,4 bar közötti nyomás a szabadidős quad abroncsok esetében.

Hogyan értelmezzük az utilitáris/többcélú quad abroncsokon található feliratokat?

Quad abroncsok vásárlásakor, amelyek megfelelnek járműve jellemzőinek, dekódolnia kell a kiválasztott modellen található jelzéseket és össze kell hasonlítania azokat a jelenleg használt modellével. Például olvashatja a következő jelölést: 25 x 10 – 12 egy modell oldalán. Ez jelzi annak méreteit. Az első szám a magasságot, a második a szélességet, a harmadik pedig a felnidiamétert jelöli.

Találhat más jelzéseket is, mint például az E4, ami azt jelzi, hogy az abroncs úthomologizált. nPR (n egy számot jelöl) jelzi a modell rétegeinek számát. Az utilitáris/többcélú quad abroncsok esetében a rétegek száma általában 6, néhány modellnek pedig 4 rétege van. Tehát láthat 6PR-t, vagy 4PR-t.

Ha nem tudja helyesen azonosítani jelenlegi abroncsai méreteit vagy kétségei vannak, ne habozzon tanácsot kérni a Maxigumi.hu csapatától.

Lehet-e megváltoztatni egy utilitáris quad abroncsainak méreteit?

Az abroncsok kiválasztásakor fontos, hogy mindig olyan példányokat válasszon, amelyek méretei megfelelnek a jármű felnijének átmérőjének. Néha, ritka esetekben, meg kell változtatni a felnit, hogy megfeleljen az új abroncsoknak, amelyeket szeretne használni.

Azonban, még a jelenlegi felnijével is, lehetséges megváltoztatni a használt abroncsok méreteit. Nagyobb értékek a kerekek magasságára és szélességére javíthatják az úttartást.

Ha meg akarja változtatni az utilitáris/többcélú quad abroncsok méreteit, egyenlő mértékben növelje az elől és hátul lévőket. Így elkerülheti a kényelmetlen vezetést és a veszélyt okozó egyensúlyhiányt.

Továbbá, az utilitáris vagy többcélú quad abroncsok méreteinek megváltoztatásakor tudnia kell, hogy általában a felnik +/- 2 pontot tolerálnak a magasságban, és 1 pontot a szélességben. Azonban, még ha ezt a szabályt is betartja, győződjön meg róla a szerelés során, hogy az új kerekek nem érintik a használati jármű mechanikai elemeit.

Például, ha az eredeti méretek 25 x 8 – 12, akkor választhat új modelleket 26 x 9 – 12 méretekkel.

Mikor kell cserélni a quad abroncsokat?

Sok jel utalhat arra, hogy itt az ideje a quad abroncsok cseréjének. Egy defekt ritka ezen a típusú kerekeken. De figyeljen az alábbi kopásjelekre.

Amikor kopnak, a quad abroncsok bordái fokozatosan eltűnnek. Ennek következtében a vezetés során kevesebb a tapadás, ami veszélyes lehet. Ahogy a hagyományos abroncsoknál, a törvényes kopási határ 1,6 mm, ha a jármű súlya kevesebb, mint 3,5 tonna. Sok modellnél a kopásjelző, amelyet könnyen azonosíthat a TWI felirattal, hasznos lehet a futófelület kopásának ellenőrzésében.

A bordák kopása mellett előfordulhat, hogy az utilitáris/többcélú quad abroncs oldala elszakad. Ebben az esetben szükséges a csere, mert nem lehet javítani.

Végül, ha egy tengely két abroncsa közötti kopáskülönbség túl nagy (több mint 5 mm), cserélje ki mindkét abroncsot.

Melyek az utilitáris/többcélú quad abroncsok nagy márkái?

Az általuk vontatott járművek nagy súlya és a nehéz utak miatt a quad abroncsoknak nagyon jó minőségűeknek kell lenniük. Ezért az Maxigumi.hu a legjobb abroncsokat kínálja a megbízható nagy márkák katalógusaiból.

Az egyik ilyen jó hírű márka a Maxxis. Kínálatunkban megtalálja ezt a gyártó bestsellerét: a Maxxis Big Horn-t. Szögletes és jól elhelyezett bordákkal rendelkezik a futófelületen és az oldalán. Ez a kialakítás lehetővé teszi számára, hogy tökéletes legyen sáros területeken vagy kavicsos utakon, és maximális hajtást biztosítson az akadályok ellenére.

A Sun F egy másik nagy márka, amelynek A-033 modellje nagyon népszerű. Agresszív, nem irányított mintázatával ez egy kivételes off-road abroncs, amely maximális tapadást és sima vezetést biztosít.

Az Innova katalógusa is nagy minőségű utilitáris/többcélú quad abroncsokat kínál. Sok akadályos, sáros úton, az Innova Mud Gear modelljének öntisztító profila például jó teljesítményt nyújt.

Választhat olyan márkákat is, mint a Carlisle (az ACT, All Condition Tire, úthomologizált modelljével) és az Artrax (a Countrax abroncsával). Ezek a gyártók jó ár-érték arányú termékeket kínálnak.

Hagyja, hogy szakemberek szereljék fel az abroncsait

Az Maxigumi.hu ingyenes szállítást kínál 2 azonos abroncs vásárlása esetén, 24-72 órán belül. Azt, hogy könnyedén elvégezhesse az abroncsok szerelését, körülbelül 200 garázzsal van partnerségben Magyarországon. Nem mindenki tud quad abroncsokat szerelni, be kell jelölni a quad szűrőt.

Partnereink hálózatával általában a legjobb áron találhat abroncsszerelő központot 5 km-en belül otthonától. További szolgáltatások is kínálhatók, amelyek hasznosak lehetnek utilitáris járműve, mezőgazdasági gépe vagy quadja karbantartásához.

A szerelésen túl, egy szakember gondoskodik az egyensúlyozásról és a szelepezésről is. Az egyensúlyozás kötelező a személyautó abroncsok esetében, hogy elkerülje a rezgéseket. De a quad abroncsok esetében az eljárás csak akkor ajánlott, ha az utat használja. A jó szelepezés lehetővé teszi az abroncsnak, hogy megtartsa a tömörségét. A szelep nagy nyomásnak van kitéve a vezetés során. Ezért a jól végzett szelepezés fontos a biztonságos közlekedéshez.

Hogyan lehet meghosszabbítani az utilitáris/többcélú quad abroncsok élettartamát?

A terepjáró SSV-k, mezőgazdasági járművek és a quadok, amelyeket terepen használnak, rossz állapotú utakon és ösvényeken közlekednek. Ez felgyorsítja az abroncsok kopását. Azonban ezen túl, abroncsai élettartama több tényezőtől függ, beleértve a vezetési stílusát és sebességét, az abroncsok által támogatott terhelést és az abroncsok gumi minőségét. Ezért, még akkor is, ha olyan abroncsokat választ, mint amilyeneket az Maxigumi.hu kínál, ahol a gumi minősége kiváló, ne terhelje túl a járművét.

Szintén fontos, hogy legalább havonta egyszer ellenőrizze az abroncsok nyomását. A megfelelő nyomás segít elkerülni az abroncsok korai kopását és a jármű irányításának elvesztését.

Ha jelentős nyomásveszteséget észlel, forduljon egyik partnerünkhez. Egy szakember ellenőrizheti, hogy nincsenek-e kis lyukak, vagy levegőszivárgás (szelep, abroncs/felni érintkezési zóna...) és időben elvégezheti a lehetséges javításokat.

Összefoglalva, ha interneten szeretne abroncsokat vásárolni quadokhoz, utilitáris járművekhez és SSV-khez, bízzon az Maxigumi.hu-ben és megbízható partnereinkben.

LiveChat
Whatsapp Messenger