Keresés méret szerint

Szabadidős/pálya quad gumiabroncsok vásárlása

A maxigumi.hu gumiabroncsok széles választékát kínálja a "szabadidős/pálya quad gumiabroncsok" kategóriában. Figyelemmel kísérjük a versenytársak árait, és rendszeresen igazodunk a legalacsonyabbhoz, hogy a legjobb árakat kínáljuk Önnek.

Ingyenes szállítás a weboldalunkon vásárolt 2 quad gumiabroncstól.

Melyek a legjobb szabadidős/pálya quad gumiabroncsok?

 • Carlisle Trail Wolf
 • Carlisle Mud Wolf
 • BKT AT-112
 • BKT AT-110
 • SUN F A041
 • SUN F A031
 • SUN F A027
 • SUN F A017
 • SUN F A011
 • SUN F A013
 • SUN F A004
 • Kenda K585 Bounty Hunter HT Radial
 • Kenda K530 Pathfinder

A legkeresettebb méretek:

Egy quadnak megfelelő abroncsokra van szüksége, hogy különböző típusú terepen tudjon közlekedni. Például pályán való haladáshoz a quad abroncsainak feltétlenül rendelkezniük kell tüskékkel. Ezek többek között lehetővé teszik a jármű számára, hogy könnyen eltávolítsa a földet és a törmeléket a haladás érdekében. Hogyan válasszunk quad szabadidős/pálya abroncsokat? Mikor kell cserélni a kerekeit, hogy ne kerüljön veszélybe? Minden választ megtalál ebben az útmutatóban.

A quad szabadidős/pálya abroncsok: jellemzők

A quad szabadidős/pálya abroncsok tüskékkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy jó tapadást biztosítsanak a legtöbb felületen. Ezek az abroncsok tökéletesen megfelelnek a felnőtteknek szánt járművekhez és a gyerekeknek szántakhoz is. A quad szabadidős/pálya abroncsokat gyakran hívják kevert quad abroncsoknak is, mert lehetővé teszik a pályáról az útra való könnyű átmenetet, kirándulásokhoz. Ezért gyakran útra engedélyezettek. Nagyon sokoldalúak, kiváló használati kényelmet nyújtanak laza és földes felületeken.

Mikor kell cserélnem a quad abroncsaimat a pályára?

Két helyzetben lehet szükséges a négykerékes járműve abroncsainak cseréje.

Amikor az abroncsai elhasználódtak

A kilométerekkel az abroncsok gumi anyaga fokozatosan kopik. Ez a kopás a tüskék fokozatos eltűnésében nyilvánul meg, amelyek lefedik ezeknek a kerekeknek a futófelületét. Ez általában a jármű tapadásának csökkenését okozza, és már nem lehet biztonságosan vezetni. A fékideje is hosszabb lesz a normálnál, mivel a fékbetétek hatástalanokká válnak.

Egy másik módja a quad abroncsainak állapotának ellenőrzése, hogy figyelje a kopásjelzők szintjét, amelyek a futófelületükön találhatók, a tüskék között. Ha elérnek, ez azt jelenti, hogy az abroncsai teljesen elhasználódtak. Ekkor cserélni kell őket, különben büntetést kaphat közúti ellenőrzés esetén, ha nem teszi meg. Azonban azt javasoljuk, hogy ne várja meg, amíg a gumik elérnek a kopásjelzők szintjéig a cseréjükkel. Amint a tüskéi elkezdenek lekerekedni, gondoljon új kerekek felszerelésére a járművén. Így nem tapasztal majd túl nagy teljesítménycsökkenést vagy gyenge tapadást.

Amikor a quad abroncsai defektesek

Amikor az új abroncsok defektesek és nem javíthatók, cserélni kell őket. Defektet kaphat, ha egy éles tárgy behatol az egyik kerékbe és felszakítja az oldalát. Ez herniát vagy a gumi szerkezetének deformációját okozhatja, ami a vezetést kellemetlenné, sőt lehetetlenné teszi (a nyomásvesztés után).

Továbbá, mivel a quad abroncsok általában nem rendelkeznek belső gumival, javasoljuk, hogy cserélje őket ha már sokszor javította őket. Így elkerülheti a rossz úttartást és a sok kellemetlen helyzetet.

Hogyan ismerhetem meg a quad szabadidős/pálya abroncsaim eredeti méreteit?

A quad szabadidős/pálya abroncsainak eredeti méreteinek ismerete nagyon hasznos lesz az új kerekek vásárlásakor. Ezeket az információkat gyorsan megtalálhatja a Maxigumi.hu keresőeszközével. Egy quad abroncs méretére vonatkozó adatok a oldalán találhatók. Így néznek ki: 22/10-12.

Ezek a számok a következőket jelentik:

 • A kerék magassága ;
 • Az abroncs szélessége (oldaltól oldalig) ;
 • A felnő átmérője.

Mindezek az értékek hüvelykben vannak kifejezve. Ez tehát kissé eltér az autóabroncsok méreteinek jelölésétől.

Megváltoztathatom a quad szabadidős/pálya abroncsaim méreteit?

A rövid válasz erre a kérdésre igen. Azonban vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani, ha olyan abroncsokat dönt vásárolni, amelyek méretei eltérnek a quad gyártójának ajánlásaitól.

Először is, ügyeljen arra, hogy a méretek változása elöl és hátul is azonos arányban történjen. Más szóval, ha úgy dönt, hogy növeli a hátsó abroncsai magasságát egy egységgel, ugyanezt kell tennie az elsőkkel is az egyensúly helyreállítása érdekében. Ha nem teszi meg, akkor kiegyensúlyozatlanná teheti a járművét, ami drasztikus viselkedésváltozást okoz. Nehéz lesz irányítani.

Másodszor, tartsa szem előtt, hogy a quad abroncsainak méreteinek megváltoztatásakor nem szabad (több vagy kevesebb) egy egységet meghaladni szélességben és 2 egységet magasságban.

Például, ha az eredeti kerekei 25/8-12 méretűek, választhat új abroncsokat 27/9-12 méretben.

Természetesen ügyelni kell arra is, hogy az új abroncsok ne érjenek a quad keretéhez, a kerék felett.

Hogyan válasszunk quad szabadidős/pálya abroncsokat?

A quad szabadidős/pálya abroncsok hosszú élettartamú, jó minőségű választásához a piacon lévő különböző termékek közül, itt vannak a legfontosabb szempontok:

 • Az engedélyezés ;
 • A profil alakja ;
 • A ply szám (vagy rétegek);
 • A tüskék elrendezése.

Az engedélyezés

Ha teljes mértékben ki akarja használni a quadját a közutakon, akkor válasszon engedélyezett quad abroncsot. Miért fontos ez? Először is, mert szükséges a nyilvános utakon való közlekedéshez. Ha engedélyezetlen abroncsokkal felszerelt quadot vezet a nyilvános úton, büntetést kaphat közúti ellenőrzés esetén. Ráadásul nem lesz biztonságban, mivel az útra nem engedélyezett abroncsokat nem erre a célra tervezték. Végül, ha baleset történne, biztosítója elutasíthatja a kártérítési igényét.

Tehát hogyan ismerheti fel a quadokra engedélyezett modelleket az eladásra kínált abroncsok között? Elég ellenőrizni, hogy az E4 felirat szerepel-e az oldalukon. Javasoljuk, hogy mindig válasszon ilyen típusú abroncsokat.

A profil alakja

Egy quad pálya abroncsnak lehet lapos vagy domború profillal, attól függően, hogy milyen preferenciái vannak. Általában a lapos profilú kerekek jól tapadnak az úton és növelik a jármű hajtását. Azonban ezek az abroncsok jelentősen csökkentik a vezetési kényelmet és megnehezítik az irányváltást. Ezért azt javasoljuk, hogy ne válassza őket, ha abroncsokat keres az első kerekeire. Ezzel szemben, nagyon hatékonyak, ha a hátsó részen vannak felszerelve.

A domború profilú abroncsok tökéletesen alkalmazkodnak különböző típusú terephez (formájuk miatt) és nem keményítik meg a jármű irányítását. Azonban korlátozott teljesítményt nyújtanak a tapadás és a hajtás terén. Ezeket az abroncsokat a quadja elejére kell felszerelni.

A ply szám

A ply-k az erősítő rétegekre utalnak, amelyek be vannak építve egy abroncs szerkezetébe. Minél több van belőlük, annál erősebb és ellenállóbb lesz a kerék. Tartsa szem előtt, hogy ha sok ply-jú új abroncsot választ, elveszíti a rugalmasságot, és ez befolyásolhatja a vezetési kényelmet. Tehát inkább a rugalmasságot és a kényelmet részesíti előnyben? Vagy inkább az ellenállóképességet és a stabilitást? A választás az ön preferenciáitól függ.

A tüskék elrendezése

A tüskék alapvető összetevői egy új quad szabadidős vagy pálya abroncsnak. Ezek teszik lehetővé a jármű számára a megfelelő haladást. Ezért gondosan tanulmányozza az elrendezésüket a választás során. Kerülje a quad szabadidős/pálya abroncsokat, amelyek tüskéi (egyenként véve) az egész futófelület szélességén elterülnek. Ez rossz elrendezés, amely nem segíti a homok, a sár és a törmelék gyors eltávolítását. Válasszon inkább olyan gumikat, amelyek tüskéi különböző formákat és méreteket mutatnak.

Rendelje meg abroncsait online a Maxigumi.hu-n

Hogy teljes mértékben élvezhesse a szenvedélyét, a Maxigumi.hu széles választékban kínál quad szabadidős/pálya abroncsokat minden megbízható márkától. Bármilyenek is a járműve specifikációi, katalógusunkban megtalálja a kompatibilis kerekeket. Online abroncs értékesítési szakértőként olyan neves gyártók termékeit forgalmazzuk, mint a Kenda, SUN F, Carlisle, Maxxis, Cheng Shin

A Maxigumi.hu-nál a nagy márkájú abroncsokat nincs felár nélkül kínáljuk. Folyamatosan figyelembe vesszük versenytársaink árait, hogy a piac legjobb árait kínálhassuk.

A szállítási költség ingyenes, ha 2 vagy több abroncsot vásárol. Az olcsó abroncsok értékesítése mellett képesek vagyunk segítséget nyújtani az új kerekek felszerelésében a legjobb áron. Valóban, mehet egy Maxigumi.hu partner műhelybe. Sok szerelőműhellyel állunk partnerségben (több mint 200), amelyek szerte Magyarországon találhatóak.

Időt takaríthat meg, ha a rendelését közvetlenül egy otthonához közeli partner műhelybe szállíttatja. Az abroncsai érkezésekor kapcsolatba lépnek Önnel a találkozó egyeztetése érdekében. Az abroncsok felszerelésén kívül a szerelők számos javítást is elvégezhetnek a négykeréken.

Tehát válassza ki a legjobb abroncsokat, amelyek a járművéhez illenek, széles termékválasztékunkból, hogy élvezhesse a nagyon jó ár-érték arányt.

LiveChat
Whatsapp Messenger