Keresés méret szerint

Szegecselt gumiabroncsok vásárlása

A szegecselt gumiabroncsok a legszélsőségesebb időjárási körülmények esetére vannak fenntartva. Ha rendkívül zord éghajlatú régiókban, jeges és vastag hóval borított utakon közlekedik, azt tanácsoljuk szereljen fel szegecselt gumiabroncsokat (amennyiben a jogszabályok ezt lehetővé teszik).

Mi az a szegecselt gumiabroncs?

A szegecselt gumiabroncs fém csúcsokkal rendelkezik a futófelületén, hogy a tapadása a jég és a nagy hó ellenére is biztosítható legyen.

Milyen szegecselt gumiabroncsok vásároljon?

Itt találhatók a legnépszerűbb szegecselt gumiabroncs-profilok:

 • Nokian Hakkapeliitta 8
 • Nokian Hakkapeliitta 9
 • Michelin Agilis X-ICE North
 • Nokian Nordman 5
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Sailun ICE Blazer WST1
 • Nankang Snow Winter SW-7
 • Yokohama IceGuard iG35
 • Goodyear Ultra Grip ICE Arctic
 • Dunlop ICE Touch
 • Continental IceContact 2
 • Bridgestone Noranza 001
 • Michelin Latitude X-ICE North Lxin2 +
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Hankook Winter I*Pike RW11
 • Federal Himalaya WS2

Ezek a gumiabroncs profilok "szegecselhető" változatban is rendelkezésre állnak. Ha a "szegecselt" változatot szeretné megkapni, akkor ellenőrizze a gumiabroncs leírásában a "szegecselt" szó jelenlétét.

A legkeresettebb méretek:

Milyen jellemzői vannak a szegecselt abroncsoknak? Hogyan válasszuk ki őket? Minden jármű használhatja ezt a típusú abroncsot? Fedezze fel az összes választ ebben a útmutatóban.

Szegecselt abroncsok: jellemzők

A szegecselt abroncsok olyan gumi burkolatok, amelyeknek a futófelületén szegecsek vagy tüskék találhatók. Ez az csúszásgátló eszköz lehetővé teszi a jármű számára a jó tapadást a hóban és a jégen (fagyott eső). A szegecseknek köszönhetően, a jármű képes szembenézni a tél extrém időjárási körülményeivel.

Ha a szegecselt abroncsok hasznosak az autósok számára télen, el kell ismerni, hogy a többi időben gyakorlati korlátokat jelentenek. Nyáron, a nem jeges vagy nem havas utakon, használatuk nagyon problémás. Amikor közvetlenül érintkeznek az aszfalttal, zajosak és inkább kényelmetlenek a más típusú abroncsokhoz képest. A szegecsek is károsíthatják az aszfaltot, amin az abroncsok áthaladnak. Szintén előfordulhat, hogy kilökődnek a jármű oldalára, amikor az abroncsok elhasználódnak. Ezért Franciaországban a tüskés abroncsok használata korlátozott és törvény által szabályozott. Ezt a pontot a cikk folytatásában tárgyaljuk.

Mikor kell használnom a szegecselt abroncsaimat?

A 1985. július 18-i rendelet szerint, amely az abroncsok csúszásgátló berendezéseire vonatkozik, a tüskés abroncsok használata engedélyezett a november 11-et megelőző szombattól a március utolsó vasárnapjáig. Ezeket a dátumokat prefektusi kivétellel módosíthatják, ha az időjárási körülmények ezt megkövetelik.

Milyen szankciók vannak a szegecselt abroncsok használatára az engedélyezett időszakon kívül?

A tüskés abroncsok használata az engedélyezett időszakokon kívül 4. osztályú bírsággal büntethető, ami 135 eurónak felel meg, a Közlekedési szabályzat R314-3 cikkelye szerint. Ugyanez a büntetés vonatkozik ezeknek a speciális felszereléseknek a nem engedélyezett járműveken történő használatára is.

Van-e jelzés és maximális sebesség, amit be kell tartanom a szegecselt abroncsaimmal?

A szegecselt abroncsokkal felszerelt jármű vezetőjének jól láthatóan el kell helyeznie a hátsó részen egy speciális jelzést. Ez egy 15 cm átmérőjű levehető korong, amelyet a karosszéria alsó bal oldalára kell helyezni. A törvény lehetővé teszi, hogy matricát helyezzen fel a hátsó szélvédőjére. Végül, az elhelyezett elem csak az ezen kerekek használatára engedélyezett időszakban látható a járművön. A Közlekedési szabályzat (R413-7 cikk) szerint, ha ezt a rendelkezést nem tartják be, az autós 2. osztályú bírsággal büntethető, ami 35 eurónak felel meg.

Amikor ezekkel az abroncsokkal vannak felszerelve, hegyvidéki vagy nem hegyvidéki területeken, a járművek nem haladhatják meg a 90 km/h sebességet. Ez kizárólag a személyautókra, a közösségi közlekedési négykerékre és a 3,5 tonnánál kisebb össztömegű áruszállító járművekre vonatkozik.

Ez az érték 60 km/h-ra csökken a sürgősségi beavatkozó járművek, a mentőjárművek, a veszélyes anyagok szállítására szolgáló járművek és a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű áruszállító járművek esetében.

Minden jármű használhat szegecselt abroncsokat?

Franciaországban a szegecselt abroncsok használata engedélyezett a személyautók, a közösségi közlekedési járművek és a 3,5 tonnánál kisebb össztömegű áruszállító járművek számára (1985. július 18-i miniszteri rendelet).

A többi típusú jármű esetében ezeknek az abroncsoknak a használata prefektusi kivétellel engedélyezhető, ha az időjárási körülmények ezt megkövetelik.

Mikor válasszunk szegecselt abroncsokat?

A tél nagy léptekkel közeledik, és új szegecselt abroncsokat szeretne vásárolni? Ha igen, először figyelembe kell vennie a hóban történő közlekedési szokásait.

A tüskés abroncsokat ajánlott használni, ha mellékutakon, állandóan hóval borított autópályákon vagy vidéki utakon közlekedik. Ellenben, ha a napi útvonalában rendszeresen hómentesített autópályák vannak, vagy ha városban közlekedik, inkább a hagyományos téli kerekek használatát ajánljuk.

Szegecselt autóabroncs: kiskereskedő vagy gyár?

A szegecselt abroncsok hatékony fékezést tesznek lehetővé a jeges felületeken. De, hogy felszereljük őket, választanunk kell 2 típus közül, amelyeknek mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai:

 • A szegecselt abroncsok a kiskereskedőnél ;
 • A gyári szegecselt abroncsok.

A kiskereskedőnél vásárolt új szegecselt abroncsok (más néven szegecselhető abroncsok) közepes minőségűek, gazdaságosabbak, mint a gyártóiak. Azonban zajosabbak és kevésbé tartósak. A kiskereskedők általában kevésbé hatékony szegecseket használnak, amelyek növelik a súrlódást az aszfalton. Ez természetesen a zajszint növekedését okozza.

A gyári szegecselésű termékekkel kapcsolatban, jobb teljesítményt nyújtanak. Környezetbarátabbak és kímélik az aszfaltot, kevesebb zajt termelnek és hosszú élettartamúak. Ráadásul jobb hatékonyságot nyújtanak, mint a kiskereskedőknél szegecselt abroncsok. A gyárakban használt szegecsek sokkal kifinomultabbak.

Mit válasszunk? Javasoljuk, hogy szereljen fel gyári szegecselt abroncsokat a járművére a biztonságos közlekedés érdekében. A vásárlásuk jobb befektetést jelent, mert több éven át használja őket. Ez közép- és hosszú távon megtakarítást jelent. Ráadásul, járművét hosszabb ideig jó állapotban tartja.

Milyen gyakran kell cserélnem a szegecselt abroncsaimat?

Az abroncsok állandóan érintkeznek az úttal és biztosítják a kapcsolatot az út és a jármű között. Az abroncs állapota közvetlenül befolyásolja a jó tapadást az úton, a jármű úttartását és a féktávolságot.

Hogy megtudja, mikor kell cserélni az abroncsát, elég ellenőrizni a kopásjelzőt, amely 1,6 mm-re található a futófelület fő barázdájában. Ha elérte, akkor cserélni kell. Ha nem teszi meg, járművét leállítják és bírságot kaphat.

Meg kell jegyezni, hogy 3 mm alatt az abroncsok tapadása már jelentősen csökken. Elveszíthetik a kapcsolatot az úttal, ami nagymértékben növeli az aquaplaning vagy vízen csúszás kockázatát: csúszás, irányíthatatlanság, az autó elcsúszása. Ezekben a körülmények között veszélybe sodorhatja az életét és az út többi használójának életét. Tervezze meg tehát a téli abroncsok cseréjét, amint észreveszi az első kopás jeleit.

Milyen hosszú az élettartama a szegecselt abroncsoknak?

A szegecses abroncsok pontos élettartamának ismerete lehetetlen feladat. Az élettartamuk több tényezőtől függ, beleértve a havas utak állapotát, a tervezési technológiát, az időjárási körülményeket, a vezetési stílust, a karbantartást, a használat gyakoriságát

Általánosságban elmondható, hogy 5 év használat után a kerekeket alaposan meg kell vizsgálni egy szakembernek. Elővigyázatosságból ajánlott, hogy ne haladja meg a 10 éves használatot, még akkor sem, ha úgy tűnik, hogy a kerekei még használhatók. Ez az Ön biztonságáról van szó!

Hogyan takarékoskodhatok a szegecselt abroncsaimmal?

Szeretné meghosszabbítani autója összes szegecselt abroncsának élettartamát? Ha igen, lehetséges, hogy csökkentse azok kopásának sebességét néhány tanács követésével.

Először is, gondoskodnia kell róluk megfelelő karbantartással. Legyen figyelmes az abroncsai nyomására és a futófelület kopására. Havonta legalább egyszer ellenőriznie kell az abroncsai geometriáját (párhuzamosság és kiegyensúlyozás), hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket.

Ezután tudnia kell, hogy a vezetési stílusa gyorsabb vagy lassabb kopást okozhat az abroncsain. A túl gyors vezetés, a hirtelen fékezés és a hirtelen indulás mind olyan gyakorlatok, amelyek előidézik az abroncsainak korai kopását.

Mik a szegecselt abroncsok online vásárlásának előnyei?

Az abroncsok online vásárlása jó módja annak, hogy a legjobb áron juthasson hozzájuk. Ráadásul széles termékválasztékot kínálnak, amelyből korlátozás nélkül választhat. Ez nem mindig lehetséges a fizikai üzletekben.

Online lehetősége van arra, hogy megtekintse a korábbi vásárlók véleményeit és megjegyzéseit (pozitív és negatív) a vásárlás előtt. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megismerje a terméket a megvásárlása előtt. További információkat szerezhet a szegecselt abroncsok valós élettartamáról, a nyújtott kényelemről…

Hogyan szereljem fel az online vásárolt abroncsaimat?

Akárcsak egy fizikai üzlet, egy online bolt is kínálhat abroncs szerelési szolgáltatást. Amikor vásárol tőlünk, garázsaink hálózata rendelkezésére áll, hogy segítsen feltenni az új abroncsait. Mi gondoskodunk az abroncsok szállításáról a választott partnerhez. Ez utóbbi azonnal kapcsolatba lép Önnel a szállítás után, hogy időpontot egyeztessen.

Mit kell megjegyezni? Télen a szegecselt abroncsok praktikus megoldást jelentenek a csúszós vagy jeges utakon való jobb hajtásra. Biztonságot, jobb úttartást és vezetési kényelmet jelentenek. A Maxigumi.hu-nál hozzáférést kap egy nagyon gazdag, kiváló minőségű szegecselt abroncsokból álló kollekcióhoz. Válasszon most és élvezze a piac legjobb árait.

LiveChat
Whatsapp Messenger