Keresés méret szerint

Nyári gumiabroncsok online vásárlása

Honlapunkon több mint 100 márkát és több ezer nyári gumiabroncsot talál készleten, a legjobb áron.

Tudja, mikor kell cserélni a nyári gumiabroncsokat?

Amikor a gumiabroncsok fő barázdájának mélysége kevesebb, mint 3 mm, a teljesítményük csökken: instabilitás nedves talajon, rosszabb úttartás, hosszabb féktávolság, lecsökkent hajtásátadás stb.

Honlapunkon a nyári gumiabroncsok széles választékát érheti el. Ezeket három termékcsaládba osztottuk a keresés megkönnyítése érdekében:

 • A "Premium" termékcsalád: olyan jól ismert gyártókat foglal magában, mint a Michelin, a Continental, a Goodyear, a Bridgestone, a Pirelli stb.
 • A "Quality" termékcsalád: olyan híres, de gyakran másodrangú, vagy "Premium" gyártókhoz tartozó gyártókat foglal magában, mint az Uniroyal, a Barum, a Kleber, a Firestone...
 • A "Budget" termékcsalád: az ázsiai vagy az alacsony árpozícionálással rendelkező gyártókat foglalja magában, mint például: Ling Long, Westlake, Landsail, Hifly, Goodride...

Az olcsó gumiabroncsok jók?

Bármilyen legyen is a gumiabroncsok ára, mindegyikük ugyanazokon a tanúsítási teszteken ment keresztül és megfelel az európai szabványok követelményeinek. A "low-cost" gumiabroncsok kielégítő teljesítményt nyújtanak a szaksajtó és az ügyfelek számos kedvező véleménye alapján. Semmi okunk arra hogy féljünk tőlük.

Hol vásárolhat olcsóbb nyári gumiabroncsot?

A maxigumi.hu figyelemmel kíséri a konkurenciát és napi szinten igazodik a legalacsonyabb árakhoz annak érdekében, hogy Ön a legjobb árakat kapja egész évben! Hasonlítsa össze a véleményeket, hasonlítsa össze az árakat, olvassa el az útmutatónkat a legjobb nyári gumiabroncsokról és válasszon. A kiszállítás történhet az Ön által kiválasztott címre, vagy valamelyik partner felszerelő központunkba. A maxigumi.hu-nál biztosan megtalálja a nyári gumiját és mindig a legjobb áron.

Milyen nyári gumiabroncsot vásároljon a személyautójára?

 • Goodyear Efficientgrip Performance
 • Hankook Ventus Prime 3 K125
 • Hankook Kinergy ECO K425
 • Dunlop Sport Bluresponse
 • Michelin Energy Saver +
 • Michelin Primacy 4
 • Firestone Roadhawk
 • Kleber Dynaxer HP3
 • Uniroyal Rainsport 3
 • Falken Ziex ZE310 Ecorun
 • Vredestein Sportrac 5
 • Landsail LS388
 • Nexen N'Blue HD Plus
 • Linglong GreenMax HP010
 • Rovelo RHP-780P
 • Goodride Sport SA-37

A legkeresettebb méretek:

Az autó gumiabroncsainak minősége és jellemzői hozzájárulnak a vezetési kényelemhez és az utasok biztonságához. Ezért fontos, hogy olyan gumiabroncsokat válasszunk, amelyek minden évszakban megfelelőek. Így, amikor eljön a nyári szezon, a nyári gumiabroncsok válnak szükségessé, hogy alkalmazkodjanak a klímaviszonyokhoz. Szeretne többet megtudni? Ez a részletes útmutató számos információt nyújt, amely segít megismerni a nyári gumiabroncsot, hogy a megfelelő választást tudja megtenni és megfelelően tudja használni.

A nyári gumiabroncs: mi a különlegessége?

A nyári gumiabroncs úgy van kialakítva, hogy nagyon jó tapadást biztosítson az úton a tavasztól az őszig tapasztalható időjárási viszonyok között. Valójában ez az a standard gumiabroncs, amely a legtöbb új vagy használt járművet kíséri a szállításkor.

A nyári gumiabroncs jellemzői

A nyári gumiabroncsok felismeréséhez és megkülönböztetéséhez más típusú gumiabroncsoktól három fő paramétert vizsgálunk:

 • A futófelület mintázata. Valóban, a nyári gumiabroncs futófelülete kevesebb lamellát és kevésbé mély mintázatot tartalmaz, mint egy téli gumiabroncs.
 • Az alkalmazott anyagok különböznek a téli gumiabroncshoz képest, ez a gumiabroncs 7 °C feletti hőmérsékleteken, száraz és nedves talajon működik. E hőmérséklet alatt a nyári gumiabroncs hatékonysága csökken.

A futófelület mintázata

A nyári gumiabroncsok kevesebb lamellát tartalmaznak, mint a téli gumiabroncsok. Ez a szerkezet lehetővé teszi számukra, hogy jobban tapadjanak az úthoz, miközben pozitívan befolyásolják a fékezést.

Kevesebb mintázat a futófelületen több tapadást biztosít száraz időben. Mindazonáltal mindig ellenőrizze a mintázatok mélységét a kopásjelző segítségével. Kopott nyári gumiabroncsokkal az aquaplaning veszélye jelentősen megnő.

Vannak-e jelölések a nyári gumiabroncsokon?

Egy jármű kerekei különféle specifikus jelöléseket hordozhatnak. Ezek lehetnek például három csúcsos hópelyhes pictogram, 3PMSF (téli gumiabroncsokhoz), vagy az ALL SEASON felirat. Azonban, ellentétben más modellekkel, a nyári gumiabroncsokon nincs tipikus jelölés, amely megmutatná, melyik évszakban kellene használni őket. A gumiabroncs oldalán található jelölések listáját megtalálhatja útmutatónkban.

A nyári gumiabroncsok előnyei

A téli vagy 4 évszakos modellekkel összehasonlítva, amikor az optimális használati feltételek adottak, a nyári gumiabroncs jobb vezetést tesz lehetővé. Jellemzőinek köszönhetően:

 • Jobban fékez száraz úton, mint egy téli vagy négyévszakos gumi (majdnem 2 méterrel rövidebb a fékút városban)
 • Több kényelmet biztosít, mivel alacsonyabb a zajszintje
 • Kevesebb üzemanyagot fogyaszt

A nyári gumiabroncsok hátrányai

Amikor a környezeti hőmérséklet 7 fok alá csökken, ezt a típusú gumiabroncsot már nem ajánlják. Ilyen körülmények között a gumi keményebbé és kevésbé rugalmassá válik, így csökken az úttapadása. Ilyenkor hó- vagy négyévszakos gumi ajánlott használni a biztonság garantálása érdekében.

Milyen méretű nyári gumiabroncsot válasszunk?

Akár 4x4-es, akár városi autója, vagy SUV-ja van, nem választhat bármilyen méretű gumiabroncsot az autójához.

Az autója gumiabroncsainak méretének megtudásához tekintse meg az autója dokumentumait, az ajtókeretet vagy a tankoló nyílást. A gyártó által ajánlott méretek ott találhatók.

Íme egy példa: 195/65 R15 91 T. Ez a felirat azt jelzi, hogy a gumiabroncs:

Mennyibe kerülnek átlagosan a nyári gumiabroncsok?

Nagyon nehéz becsülni egy gumiabroncs árát, mert ez sok dologtól függ:

 • A gumiabroncs mérete
 • A választott márka (discount, minőségi, prémium)

A legfontosabb, hogy a vásárolt gumiabroncsot igazítsa a használatához és az elvárásaihoz. Ha csak a városban használja az autóját rövid utakra, akkor nincs probléma azzal, ha 30€-ért kínai gumiabroncsot használ. Ha viszont ezzel a típusú gumiabronccsal kivételes teljesítményt vár a versenypályán, akkor biztosan csalódni fog.

Használhatók a nyári gumiabroncsok télen?

Már sejti a választ, ugye? Ha mindenhol hó van, jeges az út, vagy rendszeresen fagy, akkor itt az ideje, hogy téli kerekeket vagy minden évszakos modellt szereljen fel. A nyári gumiabroncsok használata ilyen körülmények között veszélyes, mert rosszul gyorsulnak, rosszul fékeznek, könnyebben csúsznak és elveszítik a hajtást.

Minden gumiabroncsnak megvannak a saját jellemzői, és ha a nyári gumiabroncs arra van tervezve, hogy tökéletesen tapadjon a meleg időben az úthoz, akkor nagyon rosszul bírja a havat vagy a gyakori esőt.

Mikor kell cserélni a nyári gumiabroncsokat?

Az első tényező, amit figyelembe vehet, amikor új gumiabroncsokat vásárol, az aktuális kerekeinek életkora. Ajánlott, hogy ne haladja meg a 10 évet, még akkor sem, ha úgy ítéli meg, hogy a kopásuk nem haladta meg. Valójában a használt gumi hatékonysága csökken, így lehet, hogy a gumiabroncsa messze van a kopásjelző határától, de a gumi teljesen hatástalan. Ráadásul 5 év rendszeres használat után évente legalább egyszer hozza el a gumiabroncsait egy szakemberhez ellenőrzésre.

Gumiabroncsai életkorának megtalálásához nézze meg a gumiabroncs DOT-jelölését, amely a gumiabroncs oldalán található.

Ezenkívül egy standard modell élettartama számos tényezőtől függ, beleértve a kialakítását, a jármű típusát, amelyre felszerelték, az éghajlatot, az utak állapotát, valamint a vezetési stílusát. A kátyúk, a túlzott sebesség, a hirtelen indulások és fékezések károsíthatják. Normál használat mellett átlagosan 20-40 000 km-enként számíthat cserére.

A gumiabroncsokban található kopásjelző segít megtudni, mikor szükséges a csere. Ez akkor lesz esedékes, ha ez az indikátor, amely általában a futófelületen található (kb. 1,6 mm mélységben), eléri a határt.

Ha a kerekek oldalfala vagy a szelep sapkák sérültek, ha a futófelületben 1 cm-nél nagyobb lyuk van, vagy ha kiemelkedés van, akkor azonnal cserélni kell őket.

Végül egy utolsó tünet, amely figyelmeztetheti Önt, a vezetési kényelem csökkenése. Ez például a jármű rezgésében, a tapadás csökkenésében vagy a kevésbé pontos fékezésben nyilvánulhat meg. Hosszabb út (mint például a nyaralás) előtt ellenőrizze a gumiabroncsok állapotát. Ha kétségei vannak a javítás vagy a csere szükségességéről, ne habozzon szakember véleményét kérni.

Mit kell végül megjegyezni a nyári gumiabroncsokról?

Általában az autója standard "nyári gumiabroncsokkal" érkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy kényelmesen vezesse autóját a téli hónapokon kívül. Ezek a gumiabroncsok tökéletesek mindenféle úton való közlekedéshez, városban és autópályán egyaránt, feltéve, hogy a hőmérséklet 7° felett van, és az esők nem gyakoriak a régióban. Ha nehézségei vannak a gumiabroncs választásában, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Autója modelljével és annak használatával tudunk tanácsot adni a vásárolni kívánt gumiabroncs típusáról.

Soha ne felejtse el, hogy bármilyen típusú gumiabroncsot használ, létfontosságú, hogy rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. Még a legjobb gumiabroncs sem tudja biztosítani a legjobb teljesítményt, ha rosszul használják.

LiveChat
Whatsapp Messenger