Általános szerződési feltételek


Az Általános Értékesítési Feltételek célja, hogy tájékoztassuk Önt jogairól. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi oldalakat.


Az alábbi Általános Értékesítési Feltételek részletezi a fogyasztói szerződéses kapcsolatot egyrészről a www.maxigumi.hu honlap üzemeltetője, az andorrai illetőségű AD TYRES INTERNATIONAL SLU 1.000.000 EUR tőkével rendelkező, C. Prat de la Creu, 59-65, AD500 Andorra la Vella, Andorra címen NRT : L-711448-M Recording Date : 30/05/2016.


Bevezetés

A www.maxigumi.hu honlap mindenki számára ingyenesen elérhető. Azon célból lett létrehozva, hogy magánszemélyek és kereskedők részére eladjon gumikat, felniket és hóláncokat. Ezen termékek részletes leírása a honlapon tekinthető meg.


1.Tárgy

A jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák a www.maxigumi.hu honlapon a termék megvásárlásakor szerződéses kapcsolatba lépő felek jogait és kötelességeit. A Vásárló a termék megrendelésének pillanatában a honlapon található Általános Szerződési Feltételekre hivatkozhat.


2. Általános rendelkezések

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazza az AD TYRES INTERNATIONAL SLU által üzemeltetett www.maxigumi.hu honlapon történő vásárlás szabályainak leírását, amelynek eredményeként a Vásárló és a Vállalat között fogyasztói szerződés jön létre. A Vállalat fentartja annak jogát, hogy a jelenlegi ÁSZF-et bármely pillanatban megváltoztathassa egy új verziónak a honlapon való megjelentetésével. Az érvényes Általános Szerződési Feltételek a fizetés megtörténtekor a honlapon megtalálható példány. Az Általános Szerződési Feltételek az alábbi linken található: https://www.maxigumi.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU kötelezi magát arra, hogy a Vásárló részére biztosítja, hogy rendelését érvényesíteni tudja egy gombra való kattintással. A Vásárló a honlap használatával elfogadja, hogy őrá nézve a honlap használata során az Általános Szerződési Feltételek rendelkezései irányadóak. A honlap bármilyen módon történő használata esetén – ideértve azon megtekintéseket, amelyek nem zárulnak vásárlással – az Általános Szerződési Feltételek rendelkezései az irányadóak.

A honlapon vásárlók kizárólag nagykorú, cselekvőképes természetes vagy jogi személyek lehetnek. A magyar jogi szabályoknak megfelelően a Vásárló kijelenti, hogy jogilag felhatalmazott a vásárlás megtételére illetve jogosult cselekedni az őt felhatalmazó személy nevében. Ellenkező eset bizonyításáig a rögzített adatok bizonyítják az összes tranzakció jogosultságát.

Reklamációit a Vásárló az Ügyfélszolgálat részére küldheti el. Az értékesítő csapatnak nem áll módjában a reklamációkat kezelni.

Reklamáció elküldéséhez a Vásárlónak be kell lépnie a rendelés leadásakor létrehozott ügyfélfiókjába. Miután belépett az ügyfélfiókba, a honlapon leadott összes rendelését megtekintheti, majd a kiválasztott rendeléssel kapcsolatban nyithat egy reklamációs jegyet.

A Vásárlónak lehetősége van arra, hogy kapcsolatba lépjen az Ügyfélszolgálattal ide kattintva : https://www.maxigumi.hu/kapcsolat


3. Árak

A weboldalon közzétett termékek tételszerűen, ÁFÁ-val növelten, magyar forintban vannak feltüntetve.

Amennyiben az ÁFA értékét a magyar hatóságok megváltoztatják, ezen változtatás a honlapon közzétett árakat is érinti, azok is a változtatás mértékének megfelelően módosításra kerülnek.

Az árak ÁFÁ-val növelten, magyar forintban vannak feltüntetve a megrendelés pillanatában a Vásárló Kosarában.

A honlapon megjelenő készlet és árak naponta több alkalommal, automatikusan frissülnek. AD TYRES INTERNATIONAL SLU fenntartja a jogot arra, hogy az árakat akár csökkenő, akár növekvő mértékben megváltoztassa. Ezen módosítások nem kerülnek érvényesítésre a már leadott megrendelésekben.

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU vállalja, hogy a rendelés pillanatában a honlapon lévő aktuális áron adja el termékét a Vásárlónak. A honlap interneten való eléréséhez szükséges kommunikációs díj mindenkor a Vásárlót terheli. Ugyanez vonatkozik a fennálló szállítási költségekre is.


4. Áruk

A termék lényeges tulajdonságait a Vásárló megtekinthetik a termékek bemutató oldalain a honlapon.

A Vásárló kijelenti, hogy tudatában van annak, hogy vannak szállítási költségek, valamint a vételár és a szállítási költségek fizetési feltételeit is ismeri.

A DOT a gumi gyártási idejét jelöli egy négy számjegyű kóddal, amely megadja a gumi gyártásának hetét és évszámát. Minden 36 hónapnál korábban gyártott gumi új gumiként kerül eladásra. Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU vállalatnak nem áll módjának elfogadnia reklamációt a 36 hónapnál korábban gyártott gumik esetében.

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU vállalja, hogy a Vásárló által megrendelt terméket a Vásárló részére eladja saját, aktuális árukészletének figyelembe vételével. Készlethiány esetén AD TYRES INTERNATIONAL SLU erről értesíti a Vásárlót.

A jelen szerződéses információ részletes leírása magyarul van. A magyar jognak megfelelően amennyiben a Vásárló megrendelést leadja a honlapon és arról visszaigazolást kap, azzal szerződés jön létre a Vásárló és az AD TYRES INTERNATIONAL SLU között.

A honlapon a termékek képei illusztrációk és éppen ezért nem képezik szerződés tárgyát. AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem vállal semmiféle kötelezettséget arra, hogy a honlapon feltüntetett képen megjelenő termék megegyezik a kiszállításra kerülő termékkel.

Kivéve bizonyos rendkívüli körülményeket, a biztosított jogok csak az megrendelést aláíró fizikai személyt (a megrendelésben megadott email cím tulajdonosát) illetik meg.

Abban az esetben, ha a megvásárolt termék hibás, vagyis nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal, AD TYRES INTERNATIONAL SLU visszatéríti a termék árát vagy kicseréli a hibás vagy a megrendelésnek nem megfelelő terméket.

A visszatérítés a következő módon igényelhető: AD TYRES INTERNATIONAL SLU saját költségére megszervezi a hibás termék visszaszállítását és kötelezi magát arra, hogy a Vásárló részére a vételárat teljes egészében visszatéríti az áru raktárba való visszaérésétől számított 10 munkanapon belül, amennyiben a szakvélemény eredménye a Vásárlónak kedvez.

A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.)

Előfordul, hogy a gyártók saját termékeiket árulják más termékek terméknevével jelölve. Így szerepelnek például a Maxxis és Cheng Shin és CST nevű termékek, amelyek esetében a Cheng Shin / CST a gyártó cég. Ugyanez vonatkozik a Mitas és Sava termékekre is. Ezen gumik ugyanazon vállalat által vannak gyártva, minőségben és teljesítményben tehát nem különböznek egymástól. Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem tudja előre megmondani tehát, hogy a megrendelés érvényesítése után melyik termék kerül kiszállításra.

Amennyibena Vásárló saját maga kívánja visszaküldeni a gumikat, a visszaküldési díj őt terheli.

A visszavételi költség 9.000 HUF termékenként (darabonként) amennyiben az AD TYRES INTERNATIONAL SLU szervezi meg az áruvisszavételt egy hivatalos szállítócégen keresztül.

A Vásárlónak lehetősége van arra is, hogy az árut visszaküldje a maga által választott módon. Ebben az esetben meg kell kérnie a visszaküldési címet az AD TYRES INTERNATIONAL SLU-től és ekkor a visszaszállítás teljes egészében a Vásárló felelőssége. AD TYRES INTERNATIONAL SLU a Vásárló részére küld egy azonosító kódot, amelyet a csomagon fel kell tüntetnie, hogy azonosítani lehessen a visszaküldött árut annak visszaérkezésekor a raktárban.

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem tehető felelőssé abban az esetben, ha a Vásárló által visszaküldött áruban a szállítás során kár keletkezik vagy az áru elveszik.

A Vásárló a termék árát teljes egészében visszakapja az áru raktárba való visszaérésétől számított 10 munkanapon belül.

A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.)


5. TULAJDONJOG ÉS A KOCKÁZAT ÁTRUHÁZÁSA

A Termékek a Megrendelés érvényesítésével a Megrendelő tulajdonába kerülnek. Ebből kifolyólag a Megrendelő kizárólagos felelőssége a Termékek behozatala és behozatala az általa kiválasztott célországba. Felkérjük a Vásárlót, hogy tájékozódjon a Termékek említett célországba történő behozatala miatt őt terhelő esetleges kötelezettségekről.

A Termékek elvesztésének vagy károsodásának kockázata a tulajdonjog átruházásától kezdve a Professzionális Ügyfélre vagy a Nem Hivatásos Ügyfélre száll át.

A Termékek elvesztésének vagy károsodásának kockázata akkor száll át a Fogyasztó Vásárlóra, amikor ez utóbbi vagy az általa megjelölt harmadik személy, az Eladó által javasolt szállítótól eltérő személy a Termékeket fizikailag birtokba veszi.


6. Szállítási feltételek

A kiszállítás átlagosan 2 és 8 munkanap között történik meg. Ezen határidőre semmilyen garancia nincsen. Megtörténhet, hogy a küldemény üzemzavar, vagy szállítás során felmerült incidens miatt késik. A szállítási határidő a vásárlás összegének kézhezvételétől számított 30 napban van rögzítve. Ha ez letelt, rendelésének egyszerű lemondásával kaphat visszatérítést.

Gumiszerelőhöz történő szállítás esetén a Vásárló feladata kapcsolatba lépni a műhellyel időpontegyeztetés és elérhetőség céljából. A szerelőműhely ugyanígy rendelkezik a Vásárló elérhetőségével azért, hogy az árucikke átvételét követően kapcsolatba lépjen a Vásárlóval.

A szállítási díj nem kerül felszámításra minden két azonos termék vásárlása esetén.

Amennyiben egyetlen termék (autógumi, felni) kerül megvásárlásra, a szállítási díj a Vásárlót terheli. Kivételt képez ez alól motorgumi vásárlása vagy amikor a szállítás már az első gumi vásárlása esetén is ingyenes.

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU válallja, hogy a rendelés során a Vásárló által megadott szállítási címre a megrendelt terméket kiszállítja.

Amennyiben a megrendelés több terméket tartalmaz, előfordulhat, hogy a termékek nem ugyanazon a napon kerülnek kiszállításra, így ezzel kapcsolatban a Vállalat nem fogad el a Vásárló részéről semmiféle reklamációt.

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU-t nem terheli semmilyen felelősség abban az esetben, ha a Vásárló hibás vagy hiányos adatokat tüntet fel a szállítási címben és ennek következtében a kiszállítás meghiúsul.

Amennyiben az áru visszaszállításra kerül hibás vagy hiányos szállítási cím megadása miatt, AD TYRES INTERNATIONAL SLU a visszaszállítás költségeinek levonását követően (9.000 HUF csomagonként), az áru a raktárba történő visszaérkezésétől számított 10 munkanapon belül átutalja a Vásárlónak a visszatérítést.

Házhozszállítás esetén, ha a Vásárló nem tartózkodik otthon, a Vásárló feladata mihamarabb kapcsolatba lépni a szállítóval árucikkeinek átvételét egyeztetendő, akár új kiszállítási dátummal kapcsolatban akár a depó címének megszerzésére.

Amennyiben ez nem történik meg, a csomag 10 munkanap elteltével visszaszállításra kerül a Vállalat raktárába. Miután a termék visszaérkezik a raktárba, a Vásárló megkapja a 9.000 HUF/csomagonként szállítási költséggel csökkentett visszatérítést.

Minden, a csomagban keletkezett kár annak átvétele után a Vásárló felelősségét terheli.

A Vásárló köteles a csomagot kézbesítéskor a Szállító jelenlétében megvizsgálni, akár otthoni címre kérte a szállítást, akár szerelőműhelybe. Amennyiben a terméken, csomagoláson sérülést észlel a Vásárló, kérnie kell erről jegyzőkönyv felvételét. Sérült csomag vagy termék átvételét a Vásárlónak vissza kell utasítania. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli panasz elfogadására a Vállalat nem köteles.

Sérült csomag vagy termék, vagy a megrendelésnek nem megfelelő termék kiszállítása esetén a Vásárlónak a csomag átvételét vissza kell utasítania. Ezután a Vásárlónak a lehető leghamarabb értesítenie kell AD TYRES INTERNATIONAL SLU-t vagy az Ügyfélszolgálaton keresztül a reklamációjegyes rendszer használatán keresztül, vagy levélben vagy faxon (levélcím: AD TYRES INTERNATIONAL SLU C. Prat de la Creu, 59-65, AD500 Andorra la Vella, Andorra). Email: cm(a)adtyre.com - Phone: +376 810 888

Ha az árucikket felszerelték, vagy használták, annak ára nem fizethető vissza.

Amennyiben a szállítólevélen szereplő átvételt igazoló aláírás nem a Vásárlóé, a szállítónál az AD TYRES INTERNATIONAL SLU vizsgálatot indít. Ezen vizsgálat elindítása előtt a Vállalat egy nyilatkozatot küld a Vásárlónak arról, hogy nem vette át a küldeményt. Ezt a Vásárló köteles kitöltve, aláírva és dátummal ellátva visszaküldeni a reklamációjegyes rendszeren keresztül.

Amennyiben a kiszállítás és átvétel a szerelőműhely címére történik, ezen nyilatkozatot a szerelőműhellyel kell a Vásárlónak aláíratnia. A jogvita hivatalosan leghamarabb 10 napon belül zárulhat le, azonban eltarthat akár 4 hétig is. Ezen időszak hossza a szállítócég által kerül meghatározásra, AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem vállalhat ezért felelősséget.

Amennyiben a Vásárló a termék kiszállítását a Vállalat egyik partner szerelőműhelyébe kéri, ezzel kötelezettséget vállal arra, hogy a kiszállított terméket ezen szerelőműhelyben szerelteti fel. A szerelési árak a szerelőműhely által kerülnek meghatározásra, ezeket a Vásárlónak el kell fogadnia és ebbe beleszólása az AD TYRES INTERNATIONAL SLU-nak nincsen.

Amennyiben a Vásárló visszautasítja a szerelést az adott szerelőműhelyben, a szerelőműhelynek jogában áll a Vásárlótól kompenzációt kérni a szállítás elfogadásáért és a termék raktározásáért.

Amennyiben a Vásárló a Vállalat egyik partner szerelőműhelyében szerelteti fel a megrendelt terméket, AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem vállal felelősséget a felszerelés, leszerelés vagy egyéb szolgáltatás minőségéért, mivel ezen szerelőműhelyek önállóak és a Vállalattal nem állnak semmiféle üzleti kapcsolatban. Az üzleti kapcsolat a Vásárló és a szerelőműhely között a szerelőműhely fennhatóságába tartozik.

A szerelőműhelyekkel kapcsolatos mindennemű, a honlapon megjelenített információ a szerelőműhelyek felelősségébe tartozik. AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem tartható felelősnek, amennyiben a honlapon lévő szerelési árak vagy nyitvatartási információk különböznek a valóságtól. A Vásárló felelőssége, hogy a megrendelés igazolása előtt megbizonyosodjon a honlapon lévő, a szerelőműhelyekkel kapcsolatos információk helyességéről. Ezen információk az AD TYRES INTERNATIONAL SLU tudta nélkül bármikor megváltoztathatók a honlapon.


7. Termék rendelkezésre állás

A termékek választéka és az árak naponta többször automatikusan változtatásra kerülnek. Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU fenntartja magának a lehetőséget arra, hogy amennyiben készlethiány lép fel, a Vásárlót erről értesíti és teljes egészében visszatéríti a termék árát. A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.)


8. Kapcsolat

Az Ügyfélszolgálattal a Vásárló felveheti a kapcsolatot értékesítési kérdésekkel kapcsolatban az értékesítő csapaton keresztül a honlapon. Amennyiben már meglévő rendelésével kapcsolatban van kérdése, a Vásárló köteles az Ügyfélszolgálatnak küldeni üzenetet a honlapon létrehozott fiókján keresztül.

A Vásárlónak a megrendeléskor regisztrált email címet használva kell saját fiókjába belépnie, a megrendeléskor megadott jelszót használva.

Az Ügyfélszolgálat nyitvatartása a következő: 9 és 17 óra között (hétvégét és ünnepnapokat kivéve)

Az Ügyfélszolgálattal kapcsolatba léphet itt: https://www.maxigumi.hu/kapcsolat


9. Megrendelés lemondása

AD TYRES INTERNATIONAL SLU-nak lehetősége van arra, hogy a megrendelést lemondja a fizetés visszaigazolását követően.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU vállalja, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy rendeléslemondásoknak eleget tegyen, azonban nem tehető felelőssé abban az esetben, ha a rendelés lemondása már nem lehetséges. Miután a szállító átveszi az árut, a rendelést már nem lehet lemondani.

Amennyiben a rendelés lemondása visszaigazolásra kerül, a Vásárlót arról értesíti a Vállalat, és 10 munkanapon belül visszatéríti a rendelés teljes értékét. A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.)

Amennyiben a rendelés már nem mondható le, a Vásárlónak lehetősége van a termék átvételét a kiszállításkor visszautasítani. Miután a termék visszaérkezik a Vállalat raktárába, a Vásárló megkapja a 9.000 HUF/csomag szállítási költséggel csökkentett visszatérítést.

Amennyiben a Vásárló átveszi a kiszállításra kerülő terméket, AD TYRES INTERNATIONAL SLU meg tudja szervezni a termék visszaszállítását. Ebben az esetben a visszaszállítási költség 9.000 HUF/árucikk, vagyis 9.000 HUF guminként, felniként vagy hóláncként.

A Vásárlónak lehetősége van arra, hogy saját maga küldje vissza az árut az maga által választott módon. Ez esetben a termék visszaküldése előtt a Vásárlónak értesítenie kell az AD TYRES INTERNATIONAL SLU-t, hogy a Vállalat továbbíthassuk neki azt a címet, ahová visszaküldheti az árut.

Ebben az esetben a visszaszállítás során felmerülő összes költség és kockázat a Vásárlót terheli egészen a Vállalat raktárában történő termék átvételig. AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem tehető felelősség semmilyen, a Vásárló által megszervezett visszaküldés közben történő káreseménnyel kapcsolatban. A Vállalat a termék raktárba való visszaérkezését követő 10 munkanapon belül visszatéríti a rendelés teljes értékét. A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.)


10. Fizetés

A termék ellenértékét a Vásárló köteles azonnal, a megrendelés megtételekor kifizetni. A fizetés módja lehet bankkártyás, PayPal-on keresztüli vagy banki átutalásos.

A Vásárló köteles a megrendelés számát feltüntetni a banki átutalás esetén. Ez a szám teszi lehetővé az AD TYRES INTERNATIONAL SLU részére, hogy a megrendelést azonosítani tudja. Az átutalás megérkezését követően (ez akár 72 órát is igénybe vehet) a megrendelés visszaigazolásra kerül és a termék kiszállítása megkezdődik.

Erről a Vásárló visszaigazolást kap emailben.

A Magyarországon kívül kiállított bankkártyák kizárólag abban az esetben kerülhetnek elfogadásra ha azok nemzetközi bankkártyák (Mastercard vagy Visa). A bankkártyás internetes fizetés egy online szolgálatón keresztül történik.

Az ügyfelek és a fizetési rendszer – HIPAY/BRAINTREE/CHECKOUT - között zajló fizetési folyamat lépései teljes mértékben titkosítottak és védettek. A rendszer netbankhoz kapcsolódó SSL biztonsági protokollt alkalmaz.

Ez azt jelenti, hogy a rendeléssel kapcsolatos adatok és a bankkártya száma kizárólag titkosított formában továbbítható az Interneten A bankkártya száma nem kerül kinyomtatásra dokumentumokon, számlákon, hitelkártya-bizonylatokon vagy más nyomtatványokon

AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem ismeri a bankkártyák számát. A HIPAY/BRAINTREE/CHECKOUT csak addig a pillanatig tárolja a bankkártya számát, amíg a tranzakciót továbbítja a kereskedő bankja felé.

Ez azt jelenti, hogy a Vásárló bankkártyájának részleteihez senki nem férhet hozzá, sem elektronikus úton, sem nyomtatott formában. Annak a kockázata, hogy az AD TYRES INTERNATIONAL SLU honlapján, HIPAY/BRAINTREE/CHECKOUT rendszeren keresztül bonyolított vásárlás során feltörnek egy bankkártyát és megszerzik a kártya számát, a nullával egyenlő.

A viszonteladói ügyfelek fizethetnek bankkártyával vagy használhatják az AD TYRES INTERNATIONAL SLU által biztosított automatikus fizetési megbízást.

Az összeg fizetéskor azonnal levonásra kerül a Vásárló kártyájáról. A hatályos jogszabályoknak megfelelően a bankkártyás fizetés megtörténte után a fizetés már nem visszavonható. A vásárlás során bankkártyája adatait megadva a Vásárló felhatalmazza AD TYRES INTERNATIONAL SLU-t, hogy kártyáját megterhelje a vásárolt termékek árának megfelelő összeggel. A Vásárló elismeri, hogy a megterhelendő kártya az ő hivatalos tulajdonában van és azt jogában áll használni. Hiba vagy megterhelés sikertelensége esetén a megrendelés azonnal törlésre kerül.

A távértékesítési szerződéssel kapcsolatos tevékenységeket az AD TYRES INTERNATIONAL EU székhelye, 2407. sz. Sz. Suite, Tower Business Center, Tower Street Swatar, BIRKIRKARA BKR 4013, MALTA - az OC 1277 cég regisztrációs száma.


10.1 Fizetés hitelkártyával 4 részletre

A 4 részletben történő fizetési lehetőség az alábbi feltételekkel érhető el (a teljes kerekek nem tartoznak ide).

Rendelése végösszege Kezelési költség
0.00 Ft - 60 000.00 Ft 6.90%

Külföldi kártyák, csak készpénzfelvételre alkalmas kártyák, rendszeres engedélyezésű kártyák (Electron, Maestro, Cirrus ...) és elektronikus kártyák nem fogadhatók el.

Havi részlet fizetése a hitelkártyával vagy terheléssel történik.

A fizetési határidők a következőek:

  • Fizetési határidő 1 : a megrendelés napján, a megrendelés összegének 1/4 -a, beleértve a kezelési költséget is.
  • Fizetési határidő 2 : 30 nappal a megrendelés után, a megrendelés összegének 1/4 -a, beleértve a kezelési költséget is.
  • Fizetési határidő 3 : 60 nappal a megrendelés után, a megrendelés összegének 1/4 -a, beleértve a kezelési költséget is.
  • Fizetési határidő 4 : 90 nappal a megrendelés után, a megrendelés összegének 1/4 -a, beleértve a kezelési költséget is.

A befizetés elmulasztása esetén 7 nap áll rendelkezésére, hogy rendezze az elmaradást kamat nélkül, miközben megtartja a "részletfizetés" előnyeit. Ezen időszak lejártával elveszíti a "részletfizetés" előnyeit, és a teljes összeg azonnal esedékessé válik. A késedelmi kamatot a megrendelés napjától az EKB árfolyamával és az előzetes értesítés nélküli 10%-al számoljuk ki...


11. Elállási jog

A honlapon megrendelt termékekre vonatkozó szerződéstől a Vásárló a termék kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) munkanapon belül elállhat. A Vásárlót az elállással kapcsolatosan indokolási kötelezettség nem terheli és az áru visszaszállítási költségén kívül más pénzügyi kötelezettsége nincs a Vásárlónak.

Elállási jogát a Vásárló a Vállalatot erről értesítve érvényesítheti. Ezt megteheti az Ügyfélszolgálatot értesítve egy reklamációjegyet nyitva az adott megrendelésben vagy küldhet egy levelet vagy faxot (levélcím: AD TYRES INTERNATIONAL SLU C. Prat de la Creu, 59-65, AD500 Andorra la Vellam Andorra).

Amennyiben a Vásárló elállási jogával élni kíván, egyedül a vásárolt termék vagy termékek ára, valamint a kiszállítási díj kerül visszafizetésre, a termék raktárba való visszaszállításának költsége a Vásárlót terheli.

A Vásárló kérésére előzetesen összeszerelt felni és gumi nem küldhető vissza (kivételt képez ez alól amennyiben a termék kiszállításakor a termék átvétele elutasításra kerül egy, a kiszállítás során történő kár miatt).

A termékek visszaküldése esetén azokat eredeti csomagolásban, felhasználatlanul és hibátlan állapotban kell visszaküldeni.

Az áru visszaküldésének két módja van :

  • Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU meg tudja szervezni a termék visszaszállítását. Ebben az esetben a visszaszállítási költség 9.000 HUF/árucikk, vagyis 9.000 HUF guminként, felniként vagy hóláncként. A Vállalat a termék raktárba való visszaérkezését követő 10 munkanapon belül visszatéríti a rendelés teljes értékét. A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.) A visszaszállítási költségek minden esetben levonásra kerülnek a visszatérítés költségeiből. Ha az árucikket felszerelték, vagy használták, annak ára nem fizethető vissza.
  • A Vásárlónak lehetősége van arra, hogy saját maga küldje vissza az árut az maga által választott módon. Ez esetben a termék visszaküldése előtt a Vásárlónak értesítenie kell az AD TYRES INTERNATIONAL SLU-t, hogy a Vállalat továbbíthassa neki azt a címet, ahová visszaküldheti az árut. Ebben az esetben a visszaszállítás során felmerülő összes költség és kockázat a Vásárlót terheli egészen a Vállalat raktárában történő termék átvételig. Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem tehető felelőssé semmilyen, a Vásárló által megszervezett visszaküldés közben történő káreseménnyel kapcsolatban. A Vállalat a termék raktárba való visszaérkezését követő 10 munkanapon belül visszatéríti a rendelés teljes értékét. A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.) Amennyiben a fizetés banki átutalással történt, a Vásárlótól a banki visszautaláshoz szükséges adatokat a Vállalat megkéri.

12. Jótállás

A Vásárló a hibás termék gyártójával szemben a Ptk. szabályai szerint termékszavatossági igényt érvényesíthet. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A Vásárló ezen igényét a megrendelés kiszállítását követő két éven belül teheti meg. A Vásárló választhat csere vagy az áru értékének visszatérítése között. A csere függ az aktuális raktárkészlettől. A Vásárlónak lehetősége van arra, hogy az általa hibásnak tartott termékre a gyártótól szakvéleményt igényeljen.

Ez esetben a gumit kötelezően vissza kell juttatni a gyártóhoz szakvélemény elvégzésére. A visszaszállítás költségeit az AD TYRES INTERNATIONAL SLU állja.

A szakértői vizsgálat néhány hónapig is eltarthat (minimum 3 hónap.) A szakvizsgálat időtartama alatt AD TYRES INTERNATIONAL SLU-nak nem áll módjába a termék árát visszatéríteni vagy új terméket küldeni.

A szakvizsgálat eredményét a Vásárló írásban kapja meg, annak átvétele után a Vásárlónak nem áll többé módjában reklamálni.

Ha a szakvizsgálat gyártási hibát állapít meg, a Vállalat visszatéríti a Vásárló részére a vételárat, ellenkező esetben a Vállalat kiszámlázza a Vásárlónak a szakvélemény díját (minimum 35 euró guminként). A visszatérítés során a Vállalat az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési módot alkalmazza (bankkártya, banki átutalás, Paypal, stb.)

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU garanciát vállal arra Vásárlói felé, hogy az általa eladott termékek megfelelnek az Európai jogi követelményeknek és, hogy az eladott gumik szabványosítottak európai utakon való használatra (kivételt képeznek ez alól egyes quadgumikm illetve amikor ez jelezve van a gumik leírásában)

A Vásárlónak meg kell győződnie arról, hogy az általa vásárolt gumik és felnik megfelelnek a gyártó által kiadott járműleírásban szereplő követelményeknek.

A Vásárló köteles betartani a gyártó által, a jámű biztonságára és megbízhatóságára vontakozó használati útmutatásokat és ajánlásokat, kiváltképpen a gumik és felnik méretét, a felszerelést és guminyomást, valamint a termékek tárolását illetően.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU semmiféle körülmények között nem tartható felelősnek a Vásárló termékválasztását, a hibás tárolást, a felszerelést vagy a termék nem megfelelő körülmények között való használatát illetőleg.

A Vásárló köteles megbizonyosodni arról, hogy az általa megvásárolt termék megfelel a jármű gyártója által kiadott biztonságra és megbízhatóságra vonatkozó használati útmutatónak és ajánlásoknak.

A jótállás nem terjed ki semmilyen, a termék felszerelésekor, normális elhasználódáskor vagy a termék nem rendeltetésszerű használatakor bekövetkezett károsodásra. A termék gondatlanság miatt bekövetkezett állapotromlására sem terjed ki a jótállás.

AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem vállal más, kiegészítő garanciát a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményekben leírt megfeleléseken kívül.

Amennyiben a Vásárló a Vállalat egyik partner szerelőműhelyében szerelteti fel a megrendelt terméket, AD TYRES INTERNATIONAL SLU nem vállal felelősséget a felszerelés, leszerelés vagy egyéb elvégzett szolgáltatás minőségéért, mivel ezen szerelőműhelyek önállóak és a Vállalattal nem állnak semmiféle üzleti kapcsolatban. Az üzleti kapcsolat a Vásárló és a szerelőműhely között a szerelőműhely fennhatóságába tartozik.


13. Szerzői jogok

A honlap és az azon található tartalmak a szerzői jog védelme alatt állnak, az azzal kapcsolatos vagyoni jogok gyakorlására az AD TYRES INTERNATIONAL SLU jogosult kizárólagosan.

A Szolgáltató fenntart magának minden jogot a honlapon, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak (ideértve az ott található képeket, szövegeket, dokumentumokat is) tekintetében. Tilos a honlapon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése az AD TYRES INTERNATIONAL SLU előzetes írásos hozzájárulása nélkül.

Semmilyen jogmegszűnés nem kerülhet érvényesítésre a jelenlegi ÁSZF oldalain keresztül.


14. Vis major

Vis major esetén, amely megakadályozza az AD TYRES INTERNATIONAL SLU-t abban, hogy a Vásárlóval szembeni kötelezettségeinek eleget tegyen, ezen kötelezettségek alól a Vállalat felmentésre kerül. Ezen esetben a Vállalat erről a lehető leghamarabb értesítést küld a Vásárló részére.


15. Adatvédelmi tájékoztató

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU vállalja, hogy minden elvárható módon védi a Vásárlónak a www.maxigumi.hu weboldalon kezelt személyes adatait.

Az a AD TYRES INTERNATIONAL SLU kizárólag online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a Vásárló személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Minden személyes adat elküldésre és biztonságos tárolásra kerül a honlap üzemeltetőjénél Magyarországon. AD TYRES INTERNATIONAL SLU bizonyos esetekben összegyüjtheti saját Vásárlóinak adatait abból a célból, hogy azokat továbbítsa partnerei részére.

A Vásárló regisztrációjánál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

A kezelt adatok köre a Vásárló által, a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: név, elérhetőség (telefon, email), szállítási cím, számlázási cím.

Az adatgyűjtés célja: a megrendelések teljesítése és számlázás.

A Vásárló az alábbiakat kérelmezheti az adatkezelőnél:

tájékoztatását személyes adatai kezeléséről

személyes adatainak helyesbítését

személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Ha a Vásárló korábban megrendelést küldött el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését a Vállalatnál levélben kezdeményezheti (AD TYRES INTERNATIONAL SLU, C. Prat de la Creu, 59-65, AD500 Andorra la Vella, Andorra).

A Vállalat a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, közérthető formában, a Vásárló erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a Vásárló kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.


Alkalmazható jog és joghatóság

Az Eladó és az Európai Unió területén található Vevő között létrejött szerződéses kapcsolatra azon tagállam jogrendje alkalmazandó, amelyben az utóbbi lakóhellyel rendelkezik, tekintettel az adott tagállam fogyasztóvédelmi jogszabályai által biztosított védelemre.

Mivel a megrendeléssel kapcsolatos adatokat az Eladó máltai telephelye dolgozza fel, a személyes adatok feldolgozására a máltai jog alkalmazandó.

A fenti két rendelkezés által nem szabályozott minden egyéb kérdésben másodlagosan az andorrai jog alkalmazandó.

LiveChat
Messenger