Keresés méret szerint

Robogó gumiabroncsok vásárlása

A maxigumi.hu gumiabroncsok széles választékát kínálja a "robogó gumiabroncsok" kategóriában. Figyelemmel kísérjük a versenytársak árait, és rendszeresen igazodunk a legalacsonyabbhoz, hogy a legjobb árakat kínáljuk Önnek.

Díjmentes szállítás a weboldalunkon vásárolt 1. robogó gumiabroncstól.

Melyek a legjobb robogó gumiabroncsok?

 • Michelin City Grip
 • Bridgestone Battlax scooter
 • Pirelli Diablo Scooter
 • Dunlop Scootsmart
 • Heidenau K66
 • Heidenau K66 M+S Snowtex
 • Bridgestone Hoop B02 Pro
 • Bridgestone Battlax TH01
 • Metzeler Feelfree

A legkeresettebb méretek:

A robogók gumijai hajlamosak gyorsan elhasználódni. Ezért fontos, hogy jól válasszuk ki őket, hogy hosszú ideig használhassuk őket. Milyen szempontokat kell figyelembe venni a legjobb robogó gumi kiválasztásánál? Hogyan kell karbantartani? Ismerje meg alább a Maxigumi.hu praktikus tanácsait.

Miért fontos gondosan kiválasztani a robogó gumijait?

A kétkerekű motorokkal ellentétben a robogó a városi közlekedésre van tervezve. A gyártók leginkább a vezető kényelmét tartják szem előtt. Ennek érdekében a jármű minden aspektusát, beleértve a kerekek kialakítását is, gondosan megtervezték. Ezért a robogó gumik méretei jelentősen kisebbek, mint a hagyományos motorkerékpároké. Azonban, bár ez a tulajdonság lehetővé teszi a vezető számára, hogy kényelmesebben közlekedjen az úton, gyorsan hátránnyá válhat, ha a gumik elkezdenek kopni. Ráadásul, ha a robogója gumijai nem jó minőségűek, esős időben nehezen fog tudni vezetni.

Ezért fontos, hogy gondosan válassza ki a robogó gumijait. A minőséget kell előnyben részesítenie a gumi árával szemben. Az egyik legjobb módja ennek, ha elismert márkájú gumikat választ: Michelin, Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Metzeler… Ha a Maxigumi.hu-on kapható, ezeknek a neves gyártóknak a gumijait választja, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű alkatrészeket kap, amelyeket hosszú ideig fog használni.

A márka mellett más, szintén fontos szempontokat is figyelembe kell venni a robogóhoz megfelelő gumik megtalálásához.

Robogó gumik: vegye figyelembe a méreteket a helyes választás érdekében

Mielőtt bármilyen gumit választana, először is ismerje meg a robogójához megfelelő méreteket. Ha nem ellenőrzi a méreteket az eredeti felszerelésen, akkor megtalálhatja őket a robogó használati útmutatójában.

Meg kell jegyezni, hogy egy robogó két kerékjének átmérője nem azonos, ezért a gumik méretei sem azonosak. Ha például a Honda Forza-t vesszük (ami az egyik legkelendőbb robogó Franciaországban), a gumik méretei 120/70-15 az elsőnél és 140/70-14 a hátsó keréknél.

Minden egyes hivatkozás első száma a gyártó által ajánlott szakaszszélességet jelöli. Tehát a Forza esetében az ajánlott szélesség 120 mm az elsőnél és 140 mm a hátsónál. Azonban lehetséges szélesebb gumikat használni, amíg azok nem dörzsölnek a járművét. Azonban a keskenyebb gumik ronthatják a robogó teljesítményét. Ne habozzon megkérdezni a szerelőjét, mielőtt alternatív méretű gumikat választ.

A második szám a gumi magasságának és szélességének arányát jelöli. A Honda Forza esetében a normál magasságnak a szélesség 70%-át kell kitegyenie. Végül a 15 az elsőnél és a 14 a hátsónál a gumi belső átmérőjét jelöli.

Ezek a méretek robogóról robogóra változnak. Jegyezze meg, hogy a tervező ajánlásait be kell tartani, ha biztonságosan szeretne vezetni. Valóban, a gumi méretének jelentős módosítása befolyásolhatja a robogója maximális sebességét, sőt a fogyasztását is.

Ismerje meg a terhelési és sebességindexeket

Ahogy a méretek, úgy a terhelési és sebességindexek is fontos információk a robogó gumijainak megfelelő kiválasztásához. Az első a gumi maximális terhelhetőségét jelzi.

A sebességjelzővel kapcsolatban ez egy betűkód, amely lehetővé teszi a gumi maximális sebességének becslését. Például a K index a gumin azt jelenti, hogy a gumi 110 km/h-nál kisebb vagy egyenlő sebességgel képes haladni.

A választandó terhelési és sebességindexek meghatározásához a legjobb megoldás az eredeti gumihoz való hozzáférés.

Válassza ki a gumijait az időjárási viszonyok szerint

Biztonságos és kényelmes vezetéshez, jó úttartással, a robogó gumijait az évszaknak megfelelően kell kiválasztani. A gumik kiválasztásánál választhatunk a következők közül:

 • Nyári robogó gumik;
 • Téli robogó gumik;
 • Négyévszakos robogó gumik vagy minden évszakra való gumik.

Ahogy a nevük is mutatja, a nyári gumik száraz talajon való közlekedésre vannak tervezve nyári időszakban. Ezek a gumik gyakran nagyon tartósak, ha jól karbantartják őket.

A téli gumikat (amelyek gyakran M+S jelzéssel vannak ellátva) akkor kell használni, amikor a hőmérséklet 7 °C alá esik. A gumi puha és megakadályozza a csúszást nedves vagy havas talajon. Vegye figyelembe, hogy ez a típusú gumi kevésbé ellenálló, mint az első, különösen, ha megszokta, hogy városban közlekedik.

Bár nem olyan hatékony, mint a téli vagy a nyári gumi, a négyévszakos gumi a választás, ha nem szeretne két évszak között kereket cserélni. Száraz, havas vagy nedves talajon is közlekedhet.

Hol vásárolhat robogó gumikat?

Amint tudja, milyen típusú robogó gumira van szüksége, már csak egy értékesítési pontot kell találnia. Ehhez több lehetőség is van:

 • Vásárlás egy márka tulajdonában lévő üzletben;
 • Vásárlás egy fizikai üzletben, amely több márka alkatrészeit értékesíti;
 • Online vásárlás.

Az első lehetőség praktikus lehet, ha már van márkapreferenciája. Ebben az esetben csak el kell mennie a legközelebbi Michelin vagy Kenda üzletbe (a választásától függően), a keresett robogó gumik információival. Azonban a vásárlás költsége magas lehet.

A második és az utolsó lehetőségnek vannak közös pontjai. A fizikai üzletekben, akárcsak az e-kereskedelmi oldalakon, több márkából választhat. Azonban az online vásárlás messze a legjobb megoldás, ha figyelembe vesszük a számos előnyt, amit kínál.

Először is, az online gumiértékesítő oldalak széles választékot kínálnak különböző márkájú termékekből. A Maxigumi.hu-on több mint 200 gumiabroncs-márkát kínálunk, a legnépszerűbbektől a nagyközönség számára kevésbé ismertekig. Minden szükséges információt megadunk, hogy összehasonlíthassa a különböző márkákat, mielőtt megrendelné. Az online gumiabroncs-vásárlás lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg. A Maxigumi.hu-on folyamatosan figyelemmel kísérjük versenytársaink árait, hogy a piac legkedvezőbb árait kínálhassuk.

A nagy márkájú termékekhez való hozzáférésen túl az online vásárlás másik előnye a bárhová történő szállítás lehetősége. A Maxigumi.hu szállítói legfeljebb 72 órán belül rendelkezésre állnak, bármelyik franciaországi lakóhelyen. Igényeinek megfelelően kapcsolatba hozzuk Önt egy közeli szerelőműhellyel, hogy a robogó gumijainak cseréje a művészet szabályai szerint történjen meg.

Hogyan kell megfelelően karbantartani a robogó gumikat?

A mintázat kopása a robogó gumik fő ellensége. Az élettartamuk meghosszabbítása érdekében bizonyos óvintézkedéseket kell tenni. Hogyan kell ezt megtenni?

A gumik kiegyensúlyozása a felszereléskor

Gyakori, hogy az emberek maguk cserélik le a kerekeiket, anélkül, hogy szakemberhez fordulnának. Természetesen ez csökkenti a kiadásait, de a legkisebb hiba is sokba kerülhet. Például, ha a kiegyensúlyozás nem megfelelő, a gumik gyorsan elhasználódnak, és néhány hónap múlva újra cserélnie kell őket. Tehát létfontosságú, hogy ezt a beállítást nagyon jól elvégezzék a felszereléskor, ha hosszú ideig szeretné használni az új kerekeit.

A gumik felszerelése után azt is javasoljuk, hogy egy ideig óvatosan vezessen, hogy a gumik bejárása hatékonyan megtörténjen. Valóban, az új gumik instabilak. Ezért körülbelül 50 és 200 kilométert kell vezetnie, mielőtt elérnék az optimális teljesítményszintet.

Rendszeresen állítsa be a felszerelések légnyomását

A légnyomás szintje befolyásolja a gumik élettartamát és még az úttartást is. Ha a nyomás nem elegendő, a robogója maximális sebessége csökken, és ez magas energiafogyasztást eredményez. Ebben az esetben a gumik nagyon gyorsan elhasználódnak. Emlékeztetőül, a gumikat 1,9 és 2,5 bar közötti nyomással kell felfújni az elsőnél, és 2,5 és 2,9 bar között a hátsónál (a robogó típusától függően).

A robogó gumik légnyomása gyorsan csökken, ha használják őket. Gondoljon arra, hogy rendszeresen ellenőrizze ezt a tényezőt hosszú távú utazások után.

Mit kell megjegyezni a robogó gumiabroncsairól?

Sima robogó gumikkal való közlekedés szabálysértés a KRESZ szerint. Ezek növelik a féktávolságot. Ha észreveszi, hogy a kerekei elhasználódtak, azonnal cserélje le őket. A Maxigumi.hu katalógusában különböző modelleket és márkájú új gumikat talál, amelyek megfelelnek a kétkerekű járműve méreteinek és hosszú élettartamúak.

LiveChat
Whatsapp Messenger